NEWS

Jordvarmepumpe vs luftkildevarmepumpe

Visninger:0     Forfatter:Site Editor     Publiceringstid: 2023-08-30      Oprindelse:Websted


Jordvarmepumpe vs luftkildevarmepumpe

Bortset fra debatten om klimaanlæg vs varmepumpe, er luftkilde vs jordvarmepumpe en anden sammenligning, der altid dukker op, hver gang der er en debat om det bedste varme-, ventilations- og aircondition-system (HVAC).Det er nemlig de to mest populære og effektive varmepumper.


Jordvarmepumpe vs luftkildevarmepumpe


At vælge mellem dem kræver overvejelse af mange fremtrædende faktorer.Ikke kun vil du lave en jordvarmepumpe vs luftkildevarmepumpe baseret på popularitet, pris og effektivitet.Du skal også overveje installationens praktiske funktion, levetid, omgivende temperatur, miljøeffekt, anvendelse, rabatter, pladsbehov, støjniveau, varmeeffekt og vedvarende varmeincitament (RHI).


Derfor vil vi i dette indlæg give dig en detaljeret forskel mellem luftkilde- og jordvarmepumper for at hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning.

Hvad er en luftvarmepumpe?

Air source varmepumpe (ASHP) er et varme- og kølesystem, der absorberer varme fra udeluften og overfører den indendørs for at give varme.Luftvarmepumpe udnytter energien i den allestedsnærværende luft som hovedkraften og driver kompressoren til at køre gennem en lille mængde elektricitet for at realisere energioverførsel.Luftvarmepumper behøver ikke komplicerede konfigurationer, dyrt vandindtag, genopladning eller jordvarmevekslersystemer og specielle maskinrum.


De kan gradvist reducere emissionen af ​​forurenende stoffer til atmosfæren forårsaget af traditionel opvarmning og sikre opvarmningseffektivitet, mens der tages hensyn til formålet med energibesparelser og miljøbeskyttelse.Den består af to hovedtyper: luft-til-vand varmepumpe og luft-til-luft varmepumpe.

Energieffektiv luftvarmepumpe

Typer


 • Luft-til-vand varmepumpe: For denne type overføres den varme, der absorberes fra udeluften, til et vandbaseret system, såsom gulvvarme eller radiatorer.Det luft-til-vand varmepumpe er ideel til centralvarme og varmtvandsapplikationer.


 • Luft-til-luft varmepumpe: Denne type luftkildevarme bruges hovedsageligt til opvarmning og afkøling af indendørs rum.Ved hjælp af en ventilator og en varmeveksler overfører den varme mellem udendørs- og indeluft.Den frigiver den absorberede varme til indeluften og giver opvarmning.Den kan også vendes for at give afkøling i varmt vejr.

Fordele

 • Miljøvenligt

Luftvarmepumper bruger ikke brændstof, når de arbejder, producerer ikke åben ild og udsender ikke giftige og skadelige affaldsgasser.Derfor vil brugen af ​​luftvarmepumper ikke forårsage forurening af miljøet, og der vil heller ikke være nogen sikkerhedsrisici som brand, eksplosion, forgiftning osv. Det er et Et miljøvenligt og sikkert varmeudstyr.

 • Energibesparelse

Den vigtigste energikilde til luftvarmepumpeopvarmning er varmen i luften.Elektricitet bruges kun til at drive kompressoren, ikke hovedvarmeenergien.Derfor er strømforbruget af luftkildevarmepumpe til opvarmning meget lavt, kun almindelig energi.En fjerdedel af en el-kedel er et meget energibesparende varmeapparat.

 • Fleksibel opvarmningsmetode

Fleksibel opvarmningsmetode, kold og varm dobbelt forsyning.Der er mange varmeender på luftvarmepumpen, såsom gulvvarme, ventilatorkonvektor osv. Brugere kan installere varmeender efter deres egne behov.Samtidig kan nogle luftenergivarmepumper ikke kun give varme, men også varmt vand og kold luft.

 • Intelligent og fjernbetjening

Luftvarmepumpen har indbygget mikrocomputerstyring og er yderst intelligent.Så længe brugeren sætter den op for første gang, vil varmepumpen automatisk arbejde og opnå stabil drift 24 timer i døgnet uden manuel overvågning.Og hele operationsprocessen er meget enkel, tåbelignende operation med et enkelt klik.De kan også fjernbetjenes via WIFI.

 • Kan levere varmtvands-, varme- og køleløsninger

 • Velegnet til en lang række klimaer

Luftvarmepumpe har en bred vifte af applikationer, og temperaturområdet er fra -25 ℃ (45 ° F) til 45 ℃ (81 ° F).Den kan bruges hele året rundt og kan bruges normalt uden overskyede dage, slud, slud og andet dårligt vejr og vinternætter.Det kan kontinuerligt opvarme og levere varmt vand for at imødekomme brugernes behov og er velegnet til varmtvandsprojekter for forskellige grupper.


 • Kræver mindre plads til installation

Terminalgulvvarmen og klimaanlæg, der er tilsluttet luftkildevarmepumpen, er alle installeret på en skjult måde.Når installationen er afsluttet, er det overordnede udseende smukt, og der er ingen problemer med blottede linjer og rør.En anden udendørs enhed kan opfylde hele husets varme- og kølebehov.Der vil ikke være flere udendørsenheder på ydervæggen, og det vil ikke påvirke husets æstetik.Og på grund af sin lille størrelse behøver luftvarmepumpen kun et lille areal at installere.


Ulemper

 • Startomkostningerne er lidt høje

Den største ulempe ved luftvarmepumper er, at den oprindelige investeringsomkostning er høj.Men ud fra et langtidsbrugsperspektiv er brugen af ​​luftvarmepumper relativt mere omkostningseffektiv, og brugseffekten er bedre end andet varme- og køleudstyr.

 • Ikke egnet til miljøer med ultralav temperatur

Princippet om luftvarmepumpeopvarmning ligner princippet for klimaanlæg.De er begge varmetransportører.Om vinteren er den omgivende temperatur relativt lav, der er mindre varme i luften, og den påvirkes af opvarmning og afrimning om vinteren.


Når udetemperaturen falder til -5°C, vil varmepumpens varmekapacitet falde, hvilket får elregningen til at stige;når udetemperaturen falder til -10°C, vil varmepumpens afrimningskapacitet være svagere, og varmepumpen vil ikke blive drænet ud af røret i tide.Vandet kan fryse rør og udstyr til.


Derfor tror mange, at luftvarmepumper ikke egner sig til steder med lave temperaturer om vinteren, men det er et problem med traditionelle luftvarmepumper.Nu kan nye varmepumper godt køre i et miljø på -25°C.

Hvad er en jordvarmepumpe?

Jordvarmepumpe (GSHP), ligesom navnet antyder, trækker varme fra jorden og overfører den til dit hjem.Det lavvandede lag af jordens overflade er en enorm solfanger, som opsamler 47 % af solenergien, mere end 500 gange den energi, som mennesker bruger hvert år.På grund af solstrålingen bliver varme lagret under jorden.

Jordenergi er ikke begrænset af region, ressourcer og så videre.Og den er virkelig stor, bred og allestedsnærværende.Denne form for vedvarende energi lagret i det lave lag af jordens overflade er næsten uendelig, hvilket gør det til en form for ren vedvarende energi.GSHP tager denne solenergi og cirkulerer den rundt i dit hjem gennem en forbindelse af rør fyldt med vand (eller en kombination af vand og frostvæske).

SPRSUN Jordvarmepumper

Typer

 • Lukket sløjfe jordvarmepumpe: Denne type cirkulerer en blanding af vand og frostvæske gennem underjordiske rør eller sløjfer.Den udvinder varme fra jorden om vinteren og udleder overskudsvarme om sommeren.


 • Åben sløjfe jordvarmepumpe: For denne type pumpes vand fra en brønd eller andre kilder gennem varmepumpen, hvor varme absorberes.Derefter overføres vandet tilbage til jorden eller ind i en vandmasse som en dam.

Fordele

 • Det tilhører udnyttelsesteknologien for vedvarende energi

Jordvarmepumpe er et varme- og klimaanlæg, der bruger lavvandede geotermiske ressourcer på jordens overflade (normalt mindre end 400 m dyb) som en kulde- og varmekilde til energiomdannelse.Overflade lavvandede geotermiske ressourcer kan kaldes jordenergi, refererer til overfladen jord, grundvand eller floder, søer i absorptionen af ​​solenergi, geotermisk energi og lav temperatur potentiel varmeenergi.Jordens lave overflade er en enorm solfanger, der opsamler 47 procent af solens energi, mere end 500 gange den samlede energi, der bruges af menneskeheden hvert år.Den er ikke begrænset af regioner, ressourcer osv., og den er virkelig stor og bred.

 • Høj effektivitet og energibesparelse, lave driftsomkostninger

Temperaturen af ​​jordenergi eller overflade-overfladiske geotermiske ressourcer er relativt stabil hele året, højere end den omgivende lufttemperatur om vinteren, lavere end den omgivende lufttemperatur om sommeren, er en god varmepumpe varmekilde og klimaanlæg kold kilde, denne temperatur egenskab gør jordvarmepumpens driftseffektivitet end det traditionelle klimaanlæg er 40% højere, så for at spare energi og spare driftsomkostninger omkring 40%.Derudover gør den konstante temperatur af jordenergien driften af ​​varmepumpeenheden mere pålidelig og stabil, og sikrer også systemets effektivitet og økonomi.

 • En multifunktionsmaskine

Jordvarmepumpesystem kan være opvarmning, afkøling, men også til varmt brugsvand, en multi-purpose maskine, et sæt systemer kan erstatte den originale kedel og aircondition to sæt enheder eller systemer.Især til bygninger med varme- og kølebehov på samme tid har jordvarmepumper åbenlyse fordele.

Ulemper

 • Kræver mere plads og tid til installation

Jordvarmepumpens varmeudveksling udføres under jorden, og der skal bores en brønd for at overføre varme.Siden er ikke stor nok til at fuldføre hele processen.Derfor kan energiudveksling ikke opnås uden tilstrækkelig plads.Derfor vil brugen være stærkt begrænset af grunden, og nogle mindre huse kan ikke opnå jordvarmepumpevarme og -køling.


 • Høj investeringspris

Engangsinvesteringsprisen for jordvarmepumpe er meget høj.Dens energibesparende effektivitet kan nå op på mere end 40 %, men investeringsprisen er lige det modsatte.Det er mere end 40 % højere end almindelige klimaanlæg.Den højinvesterede del af jordvarmepumpen er faktisk en investering med højt afkast.


 • Høje tekniske krav

Installationsvirksomhedens tekniske og erfaringsmæssige krav er relativt høje.


 • Har negativ miljøpåvirkning.

Denne ulempe gælder kun for nogle jordvarmepumper, især jordvarmepumpeanlæg, der anvender grundvand til opvarmning og køling.På grund af jordvarmepumpernes særlige karakter kan det forårsage grundvandsforurening, og hvis genopladningen ikke er god, kan det endda få fundamentet til at synke.


 • Jordens termiske ubalance

Denne mangel er i øjeblikket den største mangel og mangel ved jordvarmepumper.På grund af vores lands store landareal er klimaet i forskellige regioner meget forskelligt.Jordvarmepumper bruges hovedsageligt til køling i syd og opvarmning i nord.Dette har resulteret i underjordiske underjordiske forhold i nord.Der forbruges for meget varme, og overdreven varme fra syd sprøjtes ind i jorden, hvilket resulterer i en varmeubalance.Det vil forårsage ubalance i jordtemperaturen året rundt og skade økologien.


 • Kræver langsigtet vedligeholdelse

Jordvarmepumper kræver ikke kun rengøring og støvfjernelse i den indendørs ende, men kræver også overordnet vedligeholdelse af systemet inden starten af ​​køle- og varmesæsonerne hvert år for at sikre, at systemet kan fungere under normale arbejdsforhold under faktisk brug.
Sammenligning af arbejdsprincipper

Den første bemærkelsesværdige faktor, der besvarer debatten om luftvarmepumpe vs jordvarmepumpe, er deres arbejdsprincip.

Hvordan virker en luftvarmepumpe?

Dybest set din hjemlige eller kommerciel luftvarmepumpe absorberer varmeenergi fra udeluften via et netværk af rør, der er fyldt med kølemiddelgas.Gassen bliver komprimeret, hvilket fører til en stigning i temperaturen fra kold til varm væske.Derefter overføres den varme væske gennem en varmeveksler, som spreder varm luft rundt i rummene i din bygning.

Hvordan virker jordvarmepumpe?

Jordvarmepumpen fungerer på samme måde som ASHP, bortset fra at den trækker luft ud af jorden.Rør er installeret under jorden (enten lodret eller vandret), og kølemidler indeni hjælper med at absorbere varmeenergi, der er naturligt lagret under jorden.I varmepumpen komprimeres det varme kølemiddel og passerer gennem en varmeveksler, som spreder varm luft ud over rummet i din bygning.

Luftkilde vs jordvarmepumpe: Effektivitet

Luftkilde varmepumpe effektivitet

Luftkilde vs jordvarmepumpeeffektivitet kan simpelthen differentieres ved hjælp af, hvordan de genererer varmeenergi.ASHP bruger varmeenergi fra omgivende luft, som varierer afhængigt af tidspunktet på dagen og årstiden.De kan være meget problematiske om vinteren, når du har mest brug for opvarmning, fordi luften, der er energikilden, er på sit koldeste.Det betyder, at for at varmepumpesystemet skal fungere, skal det bruge mere strøm.


Jordvarmepumpeeffektivitet

Jorden, som er kilden til varmeenergi til GSHP, holder en konstant temperatur hele året.Den gennemsnitlige jordtemperatur om vinteren er betydeligt højere end lufttemperaturen.Der er således normalt ingen stigning i mængden af ​​elektricitet, der bruges, da jordvarmepumper ikke behøver at arbejde for hårdt for at generere varmeenergi.

Jordvarmepumpens strømforbrug kan reduceres med mere end 40 % sammenlignet med luftvarmepumpen;Det kan reduceres med mere end 70 % sammenlignet med elvarme, og dets varmesystem er i gennemsnit næsten 50 % mere effektivt end gaskedler og 75 % mere effektivt end oliefyr.

Luft vs jordvarmepumpe: Installationsmetode

Installation af luftvarmepumpe er relativt ligetil og mindre invasiv.Det er installeret over jordoverfladen og kræver minimal udgravning.Udendørsenheden placeres ofte på ydersiden af ​​en bygning enten på væggen eller en betonplade.Typisk er ASHP nemmere og hurtigere at installere.


En informeret beslutning kan træffes med jordvarmepumper vs luftkildevarmepumpers installationsmetode, fordi GSHP-systemer kræver en jordsløjfeopsætning, som involverer nedgravning af et netværk af rør under jorden.Dette kan gøres på 2 metoder: lodret i boringer eller vandret i render.Hver af disse metoder kræver komplekse processer og udgravning.

Jord vs luftkilde varmepumpe: Sammenligning af levetid

En anden faktor, der hjælper med sammenligningen af ​​luftvarmepumpen vs jordkilden, er produktets levetid.Luftvarmepumper inkl varmepumper til svømmebassiner, har en tendens til at holde i omkring 10 år på grund af deres eksponering for eksterne elementer, såsom vind, regn og kulde.Hvis varmepumper er velholdte, kan de holde 15-20 år.Faktisk frarådes det at installere en ASHP tæt på kysten, fordi saltvandet fra havet kan få varmepumpens indvendige komponenter til at ruste og stoppe med at fungere.


Jordvarmepumpe er derimod installeret under jorden, hvor den er beskyttet mod miljøskader og endda tyveri.Varmepumpesystemet har en designlevetid på 20 år, og det nedgravede jordsystem kan holde over 100 år.

Luftkildevarmepumpe vs jordkilde: Omgivelsestemperatur

Luftkildevarmepumpe vs jordkilde kan også differentieres baseret på deres omgivende temperatur.ASHP'er er bedst egnede til moderate klimaer.Almindelige varmepumper er mindre effektive under ekstremt kolde forhold og holder endda op med at fungere.Men SPRSUN koldt klima varmepumpe kan fungere selv ved -30℃.


GSHP'er er derimod afhængige af jordens stabile temperatur, som er relativt konstant året rundt.Dette får jordvarmepumper til at fungere effektivt i alle klimaer, inklusive ekstremt kolde vintre til varme somre.

Luftkilde vs jordvarmepumpe: Sammenligning af miljøeffekt/kulstofemission

Miljøeffekt af luftkildevarmepumpe

Antag, at traditionelle kølemidler bruges i luftvarmepumper.I så fald vil de ødelægge ozonlaget, udløse drivhuseffekten og have negative effekter på atmosfæren og det menneskelige livsmiljø.Men under de nye tekniske forhold bruger SPRSUN R290 som varmepumpekølemiddel.


R290 er et naturligt forekommende kølemiddel i naturen.Dens ODP er 0. Det beskadiger ikke ozonlaget og har ubetydelig indvirkning på den globale opvarmning.Det er et internationalt anerkendt miljøvenligt kølemiddel.R290 kølemiddel har lille strømningsmodstand, lavt tryk og lavt kølemiddelindsprøjtningsvolumen, som kan opnå ultrahøj energieffektivitet og nå den højeste energieffektivitetsgrad på A+++ i den europæiske standard.Miljøeffekt af jordvarmepumpe

Ifølge Standard vurderingsprocedure (SAP) og hvordan varmepumpesystemerne fungerer, udleder jordvarmepumper mindre kulstof, hvilket gør miljøet mere bæredygtigt.Væsentlige miljømæssige og økonomiske fordele, når jordvarmepumpenheden kører, den ikke forbruger vand eller forurener vand og ikke har brug for en kedel, ingen udstødningsgas, affaldsrester, spildevandsudledning.


Køletårn, behøver heller ikke at stable brændstofaffaldsplads.De miljømæssige fordele er betydelige.Men når jordvarmepumpesystemet opgives, kan den underjordiske varmevekslerledning ikke fjernes til behandling, hvilket vil forårsage underjordisk forurening i brøndboringsområdet.Det betyder, at jo mere effektivt et varmesystem er, jo lavere er dets kulstofintensitet.

Luftkilde vs jordvarmepumpe: Anvendelse

Afhængigt af din ønskede anvendelse, er jordkilde bedre end luftvarmepumpe?


Anvendelse af jordvarmepumper:

Jordvarmepumper er bedst egnede til specifikke applikationer, hvor effektivitet og ydeevne er vigtigst, såsom:

 • Opvarmning og afkøling af større beboelsesejendomme eller erhvervsvirksomheder.

 • Leverer ensartede varme- og køleløsninger til rum med høje energikrav.

 • Velegnet til institutioner som skoler, hospitaler og hoteller, hvor langsigtede besparelser på varmepumper kan opveje de indledende installationsudgifter.


På grund af deres høje energieffektivitet foretrækkes jordvarmepumper i regioner med strenge miljøbestemmelser og bæredygtighedsmål.De kan bruges i hoteller, boligområder, lejligheder, fabrikker, indkøbscentre, kontorbygninger, skoler og andre bygninger, lille jordvarmepumpe er mere velegnet til villaopvarmning og afkøling.


Anvendelse af luftvarmepumper:

Luftvarmepumper er alsidige og velegnede til forskellige applikationer, som:

 • Levering af varmtvandsvarme- og køleløsninger til boliger.

 • Opvarmning eller afkøling af individuelle rum.

 • Giv støtte til opvarmede svømmebassiner.

 • Supplerende traditionelle varmesystemer som ovne eller elektriske modstandsvarmere.

 • God til kommercielle applikationer som kontorer, butikslokaler og små til mellemstore bygninger.

Luftkilde vs jordvarmepumpe: Rabat

Luft vs jordvarmepumpe, hvad er deres rabatstatus?Rabatter for luftvarmepumper varierer afhængigt af sted og kan være tilgængelige gennem føderale, statslige eller lokale energieffektivitetsprogrammer.Disse rabatter tilskynder ofte husejere og virksomheder til at vælge ASHP'er for at reducere energiforbrug og drivhusgasemissioner forårsaget af traditionelle varmesystemer.Rabatter for ASHP'er er mere tilgængelige på grund af deres almindelige bolig- og kommercielle brug.


På den anden side har GSHP'er mere betydelige rabatter og incitamenter på grund af deres højere energieffektivitet og miljømæssige fordele.De varierer dog efter region og kan være begrænset til specifikke applikationer eller kræve streng overholdelse af specifikke effektivitetsstandarder.Mens GSHP-rabatter er mere betydelige, er de mindre almindelige end ASHP'er.


Men begge kan få rabat.Siden januar 2023 har Tyskland fastsat yderligere 5 % incitament for varmepumpeprodukter, der anvender naturlige kølemidler, men det kan ikke overlejres med 5 % incitamentet for 'vedvarende energi', så i teorien kan det maksimale tilskud efter superposition dække 40 % af de samlede omkostninger.Dermed ikke sagt, at relativt almindelige luftvarmepumper ikke har mulighed for fuldt ud at subsidiere, hvis luftvarmepumpen anvender et mere miljøvenligt naturligt kølemiddel som R290, så har luftvarmepumpen stadig mulighed for at 40 % tilskud.


For at gøre det lettere for venner at få en mere intuitiv forståelse af ovenstående overlejrede resultater, er følgende tabeloplysninger opsummeret i flere kombinerede resultater, du kan kombinere deres faktiske situation for at foretage sammenligninger og referencer:

- 25% kontant gave, varmepumpe til erstatning af gammel brændende ovn;

- 35 % kontant gave til at erstatte gamle brændstofovne med funktionelle oliefyr;

- 35 % kontant gave til at erstatte gammel forbrændingsovn med gasovn, brugt i mindst 20 år;

- 40% pengegave, nyt varmepumpeudstyr er jordkilde, vandkilde, iskilde varmepumpeteknologi.Eller nyt varmepumpeudstyr med naturlige kølemidler.Forskel i pladskrav

Hvad er pladsbehovet mellem luft- og jordvarmepumper?


En luftvarmepumpe er formet som et klimaanlæg, installeret uden for bygningen, ved siden af ​​væggen.Når ASHP kun har udendørsenheden, kaldes den MONOBLOCK, men når den kommer med en indendørs- og udendørsenhed, kaldes den SPLIT SYSTEM.Den varmepumpestørrelse, der vil blive brugt, afhænger af størrelsen på din bygning og behovet for varme.Derfor skal du diskutere dette med din leverandør af luftvarmepumpe at købe den perfekte luftkilde varmepumpe størrelse eller effekt.


Jordvarmepumpeinstallation kræver GROUND LOOP, som kan opsættes vandret eller lodret.Dette vil optage noget jordplads, og du skal tjekke, om det er muligt nemt at grave jorden.I tilfælde, hvor der er begrænsede pladser til land, kan du bruge boringer, men det vil øge dine installationsomkostninger betydeligt.Mens en lille eller mellemstor bygning vil bruge én boring, vil en større ejendom have brug for mindst 2 boringer med rør.


Generelt kræver jordvarmepumper en større haveplads at installere;mens luftkildevarmepumpen kun behøver en lille plads til at installere.

Forskel i støjniveau

Støjniveauet er en anden afgørende faktor, når man overvejer jordkilde vs luftkilde varmepumpesystemer.

Jordvarmepumpens støjniveau

GSHP'er er kendt for deres støjsvage drift, fordi jordsløjfen eller de anvendte boringer er installeret under jorden, væk fra beboede rum.


Luftkilde varmepumpe støjniveau

ASHP'er genererer på den anden side noget støj under drift primært fra udendørsenheden.Moderne luftvarmepumper er dog integreret med støjreduktionsfunktioner som kompressorer med variabel hastighed, lydisolering og monteret polstring for at minimere støjniveauet.På trods af dette kan de stadig producere en mærkbar brummen eller blæserstøj, især når der arbejdes ved høj hastighed.

Så hvis du har brug for en luftvarmepumpe med super lav støj, må du hellere finde en pålidelig producent som SPRSUN.Med to testlaboratorier sikrer SPRSUN, at varmepumper fungerer med superlav støj på 49dB(A).

Luftkilde vs jordkilde: Varmeoutput

En anden fremtrædende faktor, der er værd at overveje, når man sammenligner luftkilde vs jordvarmepumpe, er deres varmeydelse.

Luftkilde varmepumpe varmeudgang

Ydelseskoefficienten (COP) er et vigtigt data for en varmepumpes varmeeffektivitet.COP afhænger af, hvor meget varme en luftvarmepumpe kan producere pr. brugt energienhed.For eksempel kan en luftvarmepumpe med COP 4 generere fire varmeenheder for hver forbrugt elektricitetsenhed.


Jo højere COP, jo mere effektivt vil varmepumpen fungere.Gasfyrede kedler/fyre kan have virkningsgrader under 100 %, mens luftvarmepumper typisk har virkningsgrader over 400 % (COP over 4).Mens vores luftvarmepumpe COP kan nå mere end 5, og energiforbrugsstandarden når A+++.


Og forskellige omgivende temperaturer vil påvirke COP-dataene for luftkildevarmepumpen, for eksempel ved en ekstern lufttemperatur på 2°C (35°F), kan luftkildevarmepumpen arbejde ved en COP på 3,3, mens den ved en ekstern temperatur på 7°C (44°F), ASHP kan fungere ved en COP på 4,4.Årsagen til denne forskel i COP skyldes temperaturforskellen, fordi varmepumpen ved lavere udetemperaturer vil kræve et større elektrisk input for at producere samme niveau af udgangsvarme.Jordvarmepumpens varmeeffekt

På den anden side bevarer jordvarmepumpen sin pålidelighed i hver sæson, også sommer og vinter.Forholdet mellem jordvarmepumpe mellem dens varmeproduktion/kølekapacitet og den forbrugte elektriske effekt er højere end 4,0 i gennemsnit i løbet af året, og den kan få mere end 4 kilowatt varme, hvis den tilfører 1 kilowatt elektrisk energi.


Mængden af ​​varmeenergiforbrug reduceres med 50-70 % sammenlignet med andre opvarmningsmetoder.Normalt forbruger jordvarmepumper 1 kWh energi, og brugerne kan få mere end 4 kWh varme eller kulde.


Renewable Heat Incentive (RHI) Scheme-sammenligning

Renewable Heat Incentive (RHI) er en ordning dannet for at tilskynde private husholdninger, lokalsamfund og virksomheder til at installere vedvarende energiteknologier som biomassekedler, solvarmevand og luft- og jordvarmepumper med fordelen ved at få økonomisk støtte.Derfor, når du vurderer, hvad der er bedre mellem jord- og luftvarmepumpe, skal du overveje dette.


Den højeste RHI kommer fra jordvarmepumper, fordi deres output er 4 gange større end den energi, der kræves for at drive dem, og de udleder lavere kulstof.RHI-betalingen er 21,16 pence/kWh, hvilket betyder, at de oprindelige omkostninger kan inddrives efter 5-6 års brug.Dette er en attraktiv mulighed for personer, der ønsker at reducere deres CO2-fodaftryk og energiregninger.


På den anden side tilbyder ASHP'er 10,85 pence/kWh, hvilket er omtrent halvdelen af, hvad GSHP'er får.Selvom prisen på luftvarmepumper er lavere, så den oprindelige investering kan også genvindes i løbet af levetiden.

Luftkilde vs jordvarmepumpeomkostninger

Varmepumpepriser afhænger af størrelse, systemeffektivitet, mærke og kilde (luft-til-luft, vand til luft, geotermisk, dual fuel, lille shunt).Det afhænger af systemstørrelse, antal regioner og mærkekvalitet.Luftkilde vs jordvarmepumpe andre omkostninger kan differentieres ved hjælp af to parametre - driftsomkostninger og installationsomkostninger.Omkostningerne til installation af varmepumpen afhænger af dit hjems størrelse, lokale arbejdsomkostninger, om boligen har VVS, eksisterende VVS-type, tilskudsvarme, tilladelser og andre nødvendige materialer.


Installationsomkostninger

Ved sammenligning af installationsomkostningerne for luftvarmepumpe vs jordvarmepumpe er førstnævnte billigere at installere.Du skal kun betale for varmepumpenheden.Bygningens størrelse har ingen væsentlig indflydelse på installationsomkostningerne.Prisen på en luftvarmepumpe ligger inden for intervallet 4.000 til 8.000 USD


Jordvarmepumpe har på den anden side en større installationsomkostning, der falder inden for intervallet $15.000 til £35.000 for enheden.Der vil også være ekstra udgifter i forbindelse med den installationsmetode, der vil blive brugt (enten lodret eller vandret).Hvis du vælger en vertikal installationsmetode, som involverer gravning af boringer, vil du bruge mere.Indstilling af rørarrayet i vandrette grøfter er relativt billigere.

Driftsomkostninger

Ved at sammenligne driftsomkostningerne for jordvarmepumpe vs luftvarmepumpe er førstnævnte billigere.Jordvarmepumpens højere effektivitet er fordelagtig i det lange løb, fordi der ikke vil være en stigning i el-omkostningerne, da jordens temperatur er stabil året rundt.


Men en luftvarmepumpe har lavere effektivitet, når den skal trække varme fra koldere klimaer.Dette fører til højere elomkostninger, hvilket i sidste ende øger driftsomkostningerne.Men dette afhænger af mærke og produktteknologi.Med udviklingen af ​​DC-inverter-teknologi har luftkildevarmepumpen øget effektiviteten, forbruger mindre energi og kan hjælpe med at reducere energiregningen.


Hvad er bedre: luft- eller jordvarmepumpe?

At beslutte, hvad der er bedst mellem luftkildevarmepumpe vs jordvarmepumpe, afhænger af de faktorer, vi har fremhævet ovenfor.For at hjælpe dig med at træffe en solid beslutning, er her et resumé.


Alt tekst: Foto af jordvarmepumpe og luftkildevarmepumpe

Hvem skal vælge luftvarmepumpe

 • Hvis du bor i et klima op til -30℃(-54°F), så er en luftkildevarmepumpe godt for dig.Det vil være pålideligt, da det ikke vil blive negativt påvirket af vintersæsonens hårde temperatur.

 • Hvis du kun har en lille plads til rådighed, skal du vælge ASHP.Dette skyldes, at det kræver mindre plads, og installationsprocessen er ligetil.

 • Hvis du træffer beslutningen på et stramt budget, så gå efter en luftvarmepumpe.

Hvem skal vælge jordvarmepumpe

 • Er du på udkig efter et mere effektivt varmepumpeanlæg, der kan fungere meget i al slags vejr, også varmt og koldt, så vælg jordvarmepumpe.

 • GSHP kan kun benyttes af boligejere med en større grund, med et ekstremt stort frirum.Udgravningen er ikke dramatisk, men at have den ekstra plads til at sikre en jævn installation er afgørende.

 • Hvis du leder efter et varmesystem, der kan holde i meget lang tid, er GSHP din valgmulighed.Det kan holde i omkring 20 år.


Få SPRSUN luftkildevarmepumpe med høj ydeevne

Ved at bruge moderne produktionsprocesser samt materialer af høj kvalitet hentet fra brancheførende leverandører som Panasonic, CAREL, Grundfos, Copeland, Mitsubishi, Schneider og SANYO har vi ændret tanken om luftvarmepumper og gjort op med mangler ved traditionelle varmepumper.Vores luftvarmepumper er ikke værre end jordvarmepumper.


Hos SPRSUN udstyrer vi vores varmepumper med avancerede DC-inverter-teknologier, der får dem til at yde effektivt under alle forhold.Vores koldt klima varmepumper er professionelt fremstillet til at udvinde varme effektivt om vinteren.Du kan kontakt os nu for at få din luftvarmepumpe med høj ydeevne.Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Professionel varmepumpeproducent siden 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Kontakt SPRSUN. 7/24 Support. Vi svare med det samme!

Tel: 0086-20-82181867
Mobil: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692