NEWS

Hvad er en termoakustisk varmepumpe?

Visninger:0     Forfatter:Site Editor     Publiceringstid: 2023-02-23      Oprindelse:Websted

Anslået, når du skifter fra en gaskedel til en elektrisk varmepumpe, falder den årlige kulstof (IV) oxidemission med 2,5 ton.Dette beløb forventes at reducere endnu mere med termoakustiske varmepumper.Dette er den nyeste teknologi, og der er kun få modeller.

Termoakustiske varmepumper er blandt de mest afgørende og innovative kommende grønne teknologier.De er baseret på at bruge akustiske trykbølger til at afgive varme- eller køleeffekter.Samspillet mellem den faste væg og oscillerende gas letter disse termoakustiske effekter.Hvad er en termoakustisk varmepumpe?


En termoakustisk varmepumpe er en varmepumpe, der fungerer på samme måde som en termoakustisk motor.Den bruger en stående bølge i modsætning til et kølemiddel.Denne stående bølge er placeret i et lukket afsnit styret af en højttaler for at opnå en temperaturforskel i hele denne del.

Tilsvarende anvender termoakustiske motorer lydbølger til at lede varme fra den ene sektion til den anden.Denne proces er meget arbejde, og højttaleren gør det.Yderligere kan en termoakustisk motor beskrives som en gadget, der udnytter varmeforskellen til at levere lydbølger, som kan ændres til en elektrisk strøm, svarende til hvordan en mikrofon fungerer.

Mens termoakustiske motorer kan bruge både gående og stående bølger, bruger termoakustiske varmepumper stående bølger.Hvordan virker en termoakustisk varmepumpe?


En termakustisk varmepumpe anvender viden om, at gaspartikler i en lydbølge diffusivt udvider og komprimeres, og temperatur og tryk skifter på samme tid;trykket og temperaturerne når minimum eller maksimum samtidigt.Generelt har en termoakustisk varmepumpe en stak, resonator og varmevekslere.

Interferens mellem bølger, der bevæger sig i modsatte baner ved bestemte frekvenser, kan forekomme i et lukket rør.Denne interferens fører til resonans og genererer en stående bølge.

Dernæst er stakken, som består af små parallelle kanaler.Når den placeres på et bestemt sted i resonatoren med en stående bølge, udvikles en temperaturforskel i hele stakken.Indstilling af varmevekslerne på hver side af stakken kan producere og sprede varme.

Desuden kan denne proces vendes for køleeffekter.En temperaturvariation i hele stakken genererer en lydbølge.At generere og flytte varme fra det kolde reservoir til det varme er noget af en proces.

Stakken etablerer et trykfald.Interferensen mellem de reflekterede og indkommende akustiske bølger er defekt.Variansen i amplitude får den stående bølge til at bevæge sig, hvilket giver den akustiske egenskaber.

Sammenfattende fungerer en termoakustisk varmepumpe ved at anvende Bryton Cycle, mens køling involverer følgende fire processer:Diabatisk gaskompression


Når gaspartikler fortrænges, komprimeres de adiabatisk, hvilket øger deres temperatur.Herefter har de nu en højere temperatur end tidligere.Isobarisk varmeoverførsel


Partiklens øgede temperatur overfører varme til pladen ved konstant tryk og afkøler gassen.Adiabatisk gasudvidelse


Denne proces involverer at forskyde gassen tilbage fra sin oprindelige position.På grund af den adiabatiske gasudvidelse falder gastemperaturen og bliver koldere end den kolde plade.Isobarisk varmeoverførsel


Den reducerede temperatur af gassen letter varmeoverførslen til gassen ved konstant tryk, og genopretter gassen til dens oprindelige temperatur.Fordele ved termoakustiske varmepumper

Ingen kølemidler


Dette må være den væsentligste fordel ved at have en termoakustisk varmepumpe.Med en sådan varmepumpe behøver producenterne ikke længere at bekymre sig om visse regler, der begrænser mængden af ​​kølemiddel, de kan bruge i deres enheder.


Færre kondensproblemer


Termoakustiske varmepumper har færre problemer med kondens, som kan forårsage isdæmninger på tage eller vægge om vinteren, hvis de ikke er installeret korrekt.Panelerne ruster heller ikke, hvilket kan være et problem med ældre systemer, der bruger galvaniserede stålpaneler til isolering.


Energieffektiv


Disse enheder er mere energieffektive end konventionelle varmesystemer, fordi de er afhængige af naturlige konvektionsstrømme i stedet for luftstrøm gennem rør eller kanaler til at overføre varme fra et sted til et andet i dit hjem eller forretningsbygning (eller endda udenfor).


Mindre vedligeholdelsesomkostninger


Den eneste vedligeholdelse, der kræves til termoakustiske varmepumper, er at sikre, at de holdes rene og fri for støv eller snavs, så de fungerer effektivt.Dette er meget nemmere end at vedligeholde andre typer varmepumper, da der ikke er behov for oliering eller rensning af filtre eller kondensatorer – hold det rent og klart!


Nem at rengøre


Termoakustiske varmepumper er nemme at rengøre og vedligeholde.Systemet er fuldstændig forseglet, og ventilatorerne kan forsigtigt fjernes, rengøres og geninstalleres uden brug af værktøj.Dette gør det muligt at vedligeholde systemet uden at åbne det.

Den termoakustiske varmepumpe er et lukket kredsløb, der ikke kræver væske for at køre det.Denne teknologi eliminerer behovet for kanalsystemer, som hjælper med at reducere byggeomkostningerne og øge effektiviteten.Ulemper ved termoakustiske varmepumper


Ulemperne ved termoakustiske varmepumper omfatter følgende:

  • Høje omkostninger til installation og vedligeholdelse

  • Svært at installere i trange rum

  • Begrænset anvendelse til visse klimaer


Ofte stillede spørgsmål

Hvordan virker en termoakustisk varmepumpe?


En termoakustisk varmepumpe virker ved at vende stående lydbølger til bevægelse.Den ene side af stakken skaber disse bølger og lader den anden side forblive kølig.Hvor mange typer varmepumper er der på markedet i øjeblikket?


I øjeblikket er der seks hovedtyper af varmepumper, og de er:


Luft kilde varmepumper


Disse enheder overføre varme mellem et par varmevekslere;en placeret uden for din ejendom.Den har finner, der trækker luften ind, mens den anden varmeveksler opvarmer luften i interiøret eller vandet, som spredes i hele dit hjem gennem gulvvarme eller radiatorer.


SPRSUN DC inverter varmepumpeJordvarmepumper


Disse typer varmepumper udvinde varme fra grundvand eller jord, som holder sig på en noget ensartet temperatur hele året under en 30 fods dybde.Hvis din jordvarmepumpe vedligeholdes korrekt, har den normalt 4,0 COP i starten af ​​opvarmningsperioden og 3,0 COP, mens du fortsætter med at udvinde varme.

Alligevel er disse maskiner meget dyre at sætte op, fordi der vil være noget borearbejde.Den person eller team, der installerer det, vil bore et borehul for at placere varmeveksleren.


Udstødningsluft varmepumpe


Disse maskiner bruger udsugningsluften fra din ejendom som deres varmekilde og har brug for mekanisk ventilation.De kommer i to hovedtyper:

Udblæsningsluft til vand-enheder, som flytter varmen til et kredsløb, der omfatter en vandtank.

Udsugningsluft-til-luft maskiner, der flytter varme til den omgivende luft.


Solar-assisterede varmepumper


Som navnet antyder, omfatter varmepumperne flere solpaneler og en varmepumpe.Det kunne også bestå af et solcellepanel i modsætning til termiske solpaneler.


Vandkilde varmepumpe


Denne fungerer på samme måde som en jordvarmepumpe, selvom den trækker varme fra en vandmasse i stedet for jorden.Med det i tankerne skal vandmassen være stor nok til at håndtere den kølende effekt af denne maskine uden at dræbe dyrene i vandet eller fryse.


Termoakustiske varmepumper


Som nævnt er disse enheder ret nye på markedet.De fungerer som en termoakustisk varmemotor, men minus kølemidlet.I stedet bruger de en stående bølge i en lukket sektion og drevet af en højttaler for at opnå temperaturvariation i hele sektionen.Hvis jeg installerer en varmepumpe, vil mine varmeregninger reduceres?


Ja.Selvom de fleste varmepumper har brug for strøm for at fungere, bruger de mindre varme, end de overfører udefra til din ejendoms indre.Mængden af ​​varme, der overføres mod den anvendte elektricitet, afhænger af udgangs- og kildetemperaturerne.Derfor adskiller det sig konsekvent hen over året, da temperaturerne udenfor ændrer sig meget.

Den måde, dette vil påvirke dine regninger på, afhænger af et par faktorer, som:

  • Den type varmepumpe du har, og dens virkningsgrad

  • Det brændstof, du erstatter, og hvor dyrt det er

  • Området du bor

  • Dit centralvarmesystems design
Hvad er sporerne til køb af varmepumper?


Regeringen er meget engageret i at mindske drivhusgasemissionerne og de drastiske klimaforandringers virkninger.Af denne grund har den startet flere programmer for at overtale engelske virksomheder og borgere til at bruge varmepumper.For mere specifikke detaljer om deres incitamenter, læs Green Tariff Volume 1 & 2.Kræver jeg godkendelse for at sætte en varmepumpe i?


Nej. Det er vigtigt at tjekke med det lokale planlægningsbureau for godkendelse, før du installerer din varmepumpe.De fleste installationer ses som 'tilladt udvikling';derfor kræves ingen tilladelse.Ikke desto mindre er forventninger, hvorfor det er en god idé at bekræfte med din lokale planlægningsmyndighed, primært hvis du bor i en fredet region eller fredet ejendom.

Det vil også være bedst at fortælle din lokale DNO, at du ønsker at installere en varmepumpe, da de er ansvarlige for at tilslutte dig til nettet.
Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Professionel varmepumpeproducent siden 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Kontakt SPRSUN. 7/24 Support. Vi svare med det samme!

Tel: 0086-20-82181867
Mobil: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692