NEWS

Forskellige typer kølesystemer

Visninger:0     Forfatter:Site Editor     Publiceringstid: 2022-07-27      Oprindelse:Websted

Et kølesystem refererer til et specielt stykke udstyr eller apparat, der bruges til at eliminere varme for at sikre jævn afkøling i et rum, bygning eller struktur.Et kølesystem sørger også for tilstrækkelig og konstant ventilation og hjælper med at forbedre indendørs luftkvalitet.Sammenlignet med varmesystemer er kølesystemer mere komplicerede, da du bruger energi til at fjerne varme.

I kølesystemernes verden findes der en række forskellige løsninger, der hver især er egnede til forskellige køleopgaver.Heri er en omfattende oversigt over de forskellige typer kølesystemer, der bruges til at opfylde specifikke køle-, ventilations- og affugtningsbehov i bolig-, erhvervs- og industribygninger eller faciliteter.


1. Centrale klimaanlæg


Centrale klimaanlæg er den mest almindelige type kølesystem, der bruges i boligområder.De er også det første valg til afkøling af kommercielle miljøer såsom kontormiljøer.Et centralt klimaanlæg er designet til at køle en hel struktur, hvor der er ventilation.

Et centralt klimaanlæg består af en fordamperspole, en kompressor, en kondensatorspole, en ekspansionsventil og et kanalsystem.Fordamperspolen er placeret inde i luftbehandleren på et centralt klimaanlæg og er fyldt med koldt kølemiddel.

Det kolde kølemiddel trækker varme fra luften, der går gennem fordamperen.Kølemidlet omdannes til varm damp.Luften, der passerer gennem spolen, taber varme og fugt, og den resulterende afkølede tørreluft føres gennem bygningen gennem kanalsystemet.


System med centralt klimaanlæg på taget af bygningen


I hvert system driver den store kompressorenhed, der er placeret udendørs, køleprocessen.Den trækker opvarmet kølemiddeldampe ind og komprimerer dampen til en tæt form.Den stigende temperatur og tryk presser kølemidlet gennem kondensatoren.

En kondensatorblæser på udendørsenheden leder luft gennem kondensatorspolen, som udnytter luftstrømmen til at fjerne varmen i kølemidlet.Denne proces omdanner kølemidlet fra varm damp til en varm væske.Ekspansionsventilen fuldender klimaanlægsprocessen ved at omdanne det varme flydende kølemiddel tilbage til en kold tåge (gennem trykreduktion) for at forberede dens tur tilbage gennem fordamperen.

Med centrale klimaanlæg bruges det samme luftkanalsystem med en ovn for at opnå tvungen varmluftopvarmning.Mange centrale klimaanlæg bruger ovnventilatoren til at distribuere den afkølede luft til kanalerne.Der er to hovedtyper af centrale klimaanlæg.Disse omfatter en pakket enhed og en split-type klimaanlæg.

Et pakket klimaanlæg anses for at være mere omkostningseffektivt og praktisk, hvilket gør det til et ideelt valg til kommercielle omgivelser.I en pakket enhed er kondensatoren, kompressoren og fordamperen alle anbragt i et enkelt skab, som typisk er placeret på en betonplade nær fundamentet eller et tag.

Returkanaler og varmlufttilførsel kommer fra indvendige rum gennem bygningens ydervægge eller tag og forbindes til det pakkede klimaanlæg.Den varme luft bevæger sig derefter gennem en kølecyklus, hvor den afkøles gennem varmeoverførsel.Den nu kølige luft pumpes ud af fronten af ​​enheden til de rum, der skal køles.

En split-type klimaanlæg fungerer på samme måde, men den består af to komponenter - en indvendig og en udvendig enhed.Den udvendige enhed indeholder kompressoren og kondensatoren, mens indendørsenheden indeholder fordamperen.

Det indendørs skab kan også indeholde en luftbehandler eller en ovn.Som sådan producerer en split-type enhed ingen støj i det indre af bygningen.Et split-type system er mere effektivt og støjfrit, men det er også dyrere.


2. Fordampningskølere


En fordampningskøler er et kølesystem, der køler luft gennem fordampning af vand.Det adskiller sig fra andre klimaanlæg, som anvender absorptions- eller dampkompressionskølecyklusser.En fordampningskøler udnytter det faktum, at vand absorberer en stor mængde varme til at fordampe.

Selvom fordampningskølere, også kaldet sumpkølere, er mindre almindelige end centrale klimaanlæg, er de en ideel mulighed i meget varme og tørre områder.Dette kølesystem er også relativt billigt og kræver mindre energi sammenlignet med andre former for køling.Normalt anvender fordampningskølere til boliger, kommercielle og industrielle direkte fordampning.

En typisk fordampningskøler er en lukket plast- eller metalbeholder med ventilerede sider, der indeholder fordampningskølepuder.En ventilator (drevet af en elektrisk motor) flytter luft, og en pumpe passerer vand over kølepuderne.Du kan montere køleenhederne på ydervægge, vinduer eller tage på bygninger.

Ventilatoren trækker den omgivende luft gennem enhedens sideventiler og kølepuderne.Vand fra puderne fordamper på grund af varmen i luften.Kølepuderne dæmpes konstant for at opretholde køleprocessen.Den kølige fugtige luft cirkuleres ind i bygningsrummene gennem en udluftning i væggen eller taget.

Da køleluft kommer udefra bygningen, skal der installeres en eller flere store ventilationsåbninger for at tillade luft at bevæge sig fra det indre til det ydre.Fordampningskølere kommer i forskellige størrelser for at passe til forskellige kølekrav og miljøer.Der er flere fordele ved et fordampningskølesystem frem for kølebaseret aircondition.

Det vigtigste er, at driftsomkostningerne er betydeligt lavere.Fordampningskølere har ikke kompressorer, og strømforbruget er begrænset til vandpumpen og centrifugalventilatoren, som har et lavt strømforbrug.Driftsvæsken er også vand, hvilket eliminerer behovet for specielle kølemidler som CFC'er og ammoniak, som er dyre at erstatte, kan være giftige og er underlagt strenge miljøbestemmelser.

Fordampningskølere er også nemmere at installere og vedligeholde.Hvis du er mekanisk indstillet, kan du selv installere udstyret og sænke installationsomkostningerne betragteligt.Køleudstyr krævede typisk professionel installation.

Yderligere er de eneste mekaniske komponenter i fordampningskølere vandpumpen og ventilatormotoren.Du kan nemt udskifte eller reparere disse komponenter til en lav pris, hvilket eliminerer de ofte dyre tjenester fra HVAC-fagfolk.


3. Kanalløse Mini-Split klimaanlæg


Mini-splitsystemer er et populært kølesystem såvel som en ideel eftermonteringsløsning til rumtilbygning i huse eller indendørs rum uden kanalføring.I lighed med centrale klimaanlæg har mini-splits en udvendig kompressor og kondensator og en indvendig luftbehandlingsenhed med en fordamper.Forskellen mellem dette kølesystem og et centralt klimaanlæg er, at hver zone eller værelse har sin luftbehandler.

Hver indendørsenhed er forbundet til den udvendige airconditionenhed gennem en ledning, der fører kølemiddel- og elledningerne.De indvendige enheder er normalt monteret på loftet eller væggen.Den udvendige enhed trækker varm luft ud og bruger kølemiddelkredsløbet til at afkøle den.De indvendige enheder cirkulerer og udsender den kølige kondenserede luft.

Den største fordel ved kanalfri mini-split klimaanlæg er fleksibiliteten til afkøling af individuelle zoner eller rum.Gennem tilvejebringelsen af ​​dedikerede køleenheder til ethvert rum kan du nemt opfylde de forskellige komfortkrav i forskellige rum ved at tilpasse temperaturområdet for hvert rum.Da kanalløse mini-splitsystemer eliminerer behovet for kanalføring, undgår du også de energitab, der er forbundet med centrale klimaanlæg.

Den største ulempe ved kanalfri mini-split klimaanlæg er de oprindelige købs- og installationsomkostninger.Disse enheder koster i gennemsnit mere end de typiske centrale klimaanlæg af samme størrelse.Du skal også installere en separat enhed for hvert rum.

Men når du medregner energitabet og de deraf følgende omkostninger forbundet med installation af luftkanaler til centrale klimaanlæg, kan et kanalløst mini-split-system give dig langsigtede energibesparelser.Som sådan er det vigtigt at overveje dit energibehov og andre faktorer for at afgøre, om et kanalløst mini-split kølesystem er den bedste løsning til dine behov.


4. Varmepumper


Det kan virke kontraintuitivt, at en varmepumpe kan fungere som et kølesystem.En varmepumpe minder meget om et centralt kølesystem beskrevet tidligere.

En varmepumpe leverer opvarmet luft gennem kanalsystemer for at holde rummene varme i vintermånederne og giver central køling i sommermånederne.Som et centralt klimaanlæg omfatter en varmepumpe også en udendørs kompressorenhed og en indendørs fordamperenhed.Det er i bund og grund et tovejs klimaanlæg.


varmepumpe billede


SPRSUN er en af ​​de største producenter af højkvalitets varmepumpe klimaanlæg med kølefunktion.Virksomheden har et bredt udvalg af forskellige typer varmepumper klimaanlæg.SPRSUN har konsekvent tjent markeder i Nord- og Vesteuropa, som har oplevet stigende temperaturer og rekordhøje temperaturer om sommeren i den seneste tid.SPRSUN har adskillige projekter i forskellige europæiske lande, herunder Polen, Danmark, Holland og Rumænien.

Varmepumper er dukket op som en ny løsning, der hjælper nord- og vesteuropæiske beboere med at holde sig kølige om sommeren og varme om vinteren.SPRSUN varmepumper kan effektivt udføre dobbelt opvarmning og afkøling, hvilket gør dem til en ideel pasform til denne region, der kan være dårlig om vinteren og mere og mere brændende om sommeren.

I kolde måneder, a SPRSUN koldt klima varmepumpe trækker varme ud af luften, som derefter distribueres gennem en bygning for at varme rum op.I de varme måneder er dette system omvendt.Varmepumpen trækker varme ud af rummene og rummene og overfører varmen udenfor og afkøler dermed rummet og gør dem mere behagelige.


5. Værelses- eller vinduesklimaanlæg


Værelsesklimaanlæg er dedikerede systemer, som du monterer på en væg eller et vindue.Maskinen installeres i en speciel udluftning eller som en del af et vindue, hvorved en del af enheden forbliver inde i rummet, mens en anden del er uden for rummet.

Værelsesklimaanlæg trækker varm luft ud i rummet og passerer den gennem kølespiralen for at afkøle den.Denne kølige luft passerer gennem airconditionkanalen, som kondenserer og konditionerer luften og holder rummet køligt.Værelsesklimaanlæg er vurderet efter Energy Efficiency Rating (EER), som tager hensyn til køleeffekten i forhold til strømforbruget.En højere EER betyder, at kølesystemet er mere effektivt.

Du skal installere eneste klimaanlæg i hvert rum for at køle dem separat.Du skal også installere enhederne i henhold til rummets størrelse.Bemærk, at individuelle værelses AC-enheder koster betydeligt mindre end centrale AC-enheder.Værelses-/vindueklimaanlæg tilbyder overlegen tilpasning og er problemfri.Du kan styre individuelle rumtemperaturer efter dine præferencer.


Konklusion


Alt i alt er et effektivt kølesystem afgørende for tiltrængt komfort på varme dage.Når du vælger en kølesystem til boliger, kommercielle eller industrielle applikationer, er der flere faktorer, du skal overveje.Disse faktorer omfatter klimaet, størrelsen af ​​de rum, der kræver køling, størrelsen af ​​køleenheden, dit budget og systemets omkostningseffektivitet.


Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Professionel varmepumpeproducent siden 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Kontakt SPRSUN. 7/24 Support. Vi svare med det samme!

Tel: 0086-20-82181867
Mobil: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692