NEWS

R32 eller R410A?Hvilken varmepumpe kølemiddel er bedre?

Visninger:0     Forfatter:Site Editor     Publiceringstid: 2021-06-23      Oprindelse:Websted

Varmepumper har vist sig at være en populær mulighed til opvarmning og nedkøling af huse.En kemisk forbindelse kendt som et kølemiddel gør det muligt for varmepumpen at udføre sine funktioner.Et varmepumpekølemiddel kræver kun en lille temperaturændring for at konvertere fra gas til væske og tilbage.Nogle kølemidler bruger kun én blanding, mens andre kombinerer flere og kaldes blandinger.Det nuværende kølemiddel på markedet er R410A, som erstattede den tidligere blanding, R22.R410A er også på vej til at blive erstattet af R32 varmepumpens kølemiddel.

Hvordan virker et kølemiddel?

Kompressoren komprimerer det gasformige kølemiddel til en gasformig tilstand med høj temperatur og højt tryk og sender det til kondensatoren til afkøling.Efter afkøling bliver det til et flydende kølemiddel med middel temperatur og højt tryk og kommer ind i tørreflasken til filtrering og affugtning.Det flydende kølemiddel med mellemtemperatur drosles og aflastes af ekspansionsventilen (drosseldelen) for at blive en gas-væske-blanding med lav temperatur og lavt tryk (mere væske). Efter at fordamperen absorberer varmen i luften og fordamper, drejer kølemidlet ind i en gasformig tilstand og går derefter tilbage til kompressoren til næste cyklus.

Valg af det rigtige varmepumpekølemiddel

De tidligste muligheder for kølemidler var enten meget giftige eller brandfarlige.R12 var den første form, der blev brugt fra 1970'erne til 1994, da dens produktion ophørte på grund af dens negative indvirkning på ozonlaget.R22 erstattede den, og selvom den stadig var lidt mindre skadelig for miljøet, blev den udfaset i USA i 2010 for at blive erstattet af R410A.Det aktuelle valg er mellem R410A og R32 varmepumpens kølemiddel.


r32 vs r410a varmepumpe kølemiddel

Fordele ved R410A

Kølemidlet R410A blev udviklet i begyndelsen af ​​1990'erne primært for at tjene som et alternativ, der ikke har en skadelig indvirkning på ozonlaget.Det er fordi den har et ozonnedbrydningspotentiale på nul (ODP).R410A varmepumper er også relativt overkommelige i øjeblikket, en pris svarende til R22.Endelig er det lettere at transportere og bruge og opbevare.

R32 varmepumpe kølemiddel

Den seneste mulighed i branchen og standardsættet til at erstatte R410A er R32.Det er en hydrofluorcarbonforbindelse og tilbyder masser af fordele såsom energieffektivitet, miljøpåvirkning og sikkerhed.Dette er nogle af de væsentlige områder i bestemmelsen af ​​et kølemiddels egnethed, og i alle målinger overgår R32 R410A.Nogle af dens fordele inkluderer:

Det opfylder globale regler for fremstilling af miljøvenlige produkter.

Montreal-protokollen fra 1987 og Kyoto-protokollen fra 1997 satte scenen for globale standarder for fremstilling af miljøvenlige produkter.Nyere regler er kommet med, at USA nu planlægger at udfase R410A og EU's 2014 EU-forordninger om fluorerede drivhusgasser.Alle disse skaber yderligere pres for at bruge kølemidler med lavt global opvarmningspotentiale, hvoraf R32 i øjeblikket er muligheden med den bedste GWP-vurdering.

Grønne ejendomme

R32 har flere grønne egenskaber sammenlignet med andre kølemidler.R410A har for eksempel et ozonnedbrydningspotentiale på nul som den eneste positive grønne egenskab.Det har dog et Global Warming Potential (GWP) på 2088. Til gengæld har R32 varmepumpens kølemiddel en GWP på 675, hvilket er væsentligt lavere end 2088. Det har også et ozonnedbrydningspotentiale på nul.R32 er derfor den mere miljøvenlige og bæredygtige løsning.Dens makeup tilføjer også dens grønne egenskaber.For eksempel er R32 et enkeltkomponent kølemiddel og ikke en blanding.Denne faktor får dens væske- og gastilstandstemperaturer til at forblive de samme uden at mætning glider, som det er tilfældet med blandinger.Som følge heraf gør et sådant system genbrug og genopladning lettere, hvilket betyder, at du får brug for mindre af kølemidlet i mens-cyklussen, hvilket yderligere reducerer kulstofemissionerne.

Effektivitet og energibesparelser

En R32 varmepumpe har også den fordel, at den kører effektivt og giver energibesparende fordele.Da den kan genbruge og genoplade mere effektivt end andre varmepumpekølemidler, fungerer R32 varmepumpen med højere effektivitet.Med den øgede effektivitet er pumpen mere miljøvenlig og reducerer den mængde energi, du skal bruge til at køle og opvarme dit hjem.Du har dermed lavere energiregninger månedligt og lider ikke af suboptimale ydelser.

Som en ny teknologi er det uundgåeligt, at R32 vil være til en højere pris end R410A.Det er dog det eneste, sidstnævnte har på førstnævnte, og selv da giver R32 bedre omkostningsbesparelser i det lange løb.Du vil også holde dig i overensstemmelse med lovgivningen, især for kommercielle applikationer.Desuden er disse faktorer, andre grunde til at du bør skifte fra R410A eller købe R32 varmepumpen ved dit første køb;

- Med en GWP på 675 er R32 omkring 70 % lavere end R410A med dens GWP på 2088.

- På grund af deres enkeltkomponentkarakter bruger R32 varmepumper 20 % mindre kølemiddel sammenlignet med R410 varmepumper.De er derfor billigere i drift.

- R410A kølemiddel kan ikke genbruges som R32, da førstnævnte er en blanding af forbindelser.

- R410A fungerer ved højt tryk, hvilket udgør en sikkerhedsrisiko.

- På grund af disse tryk kræver R410A tykkere kompressorer og tykkere væggede rør for at modstå trykket, hvilket kan påvirke dit huss design.

- R410A kølemiddel bruger polyesterolie, der er tilbøjelig til at blive påvirket af fugt, hvilket kan skabe syreopbygning i kredsløbet, kølemidlet bevæger sig ind i.

- Regulativer er ved at udfase R410A, og det er dermed en investering ind i fremtiden ved at få den nyeste kølemiddelløsning.

Som allerede påpeget betyder de kommende regler, at du muligvis skal få R32-kølemidlet som standard.Heldigvis er der mange positive ting, det bringer udover dets grønne legitimationsoplysninger.Det giver derfor mening at få R32 varmepumper ud af drift end at bruge en mulighed, der er ved at blive udfaset.Du kan desværre ikke skifte en R410A varmepumpe til en R32 varmepumpe.Selv håndtering af kølemiddel bør overlades til uddannede og kvalificerede teknikere.


Relaterede artikler:Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Professionel varmepumpeproducent siden 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Kontakt SPRSUN. 7/24 Support. Vi svare med det samme!

Tel: 0086-20-82181867
Mobil: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692