NEWS

Luft-til-vand vs. luft-til-luft varmepumper: Hvilken er bedre?

Visninger:0     Forfatter:Site Editor     Publiceringstid: 2021-06-28      Oprindelse:Websted

Populariteten af ​​vedvarende energiressourcer har vundet popularitet meget hurtigt i de sidste par år.I øjeblikket er alternative energiteknologier kernen i vores daglige liv og er holdt op med blot at være fremtidens videnskabelige jargons.

Nu, på grund af den voldsomme accept af disse miljøvenlige energikilder, er producenterne kommet med mange løsninger, især varmepumper, som er fremragende muligheder for at opvarme boliger.

De tilbyder en af ​​de mest billige og energieffektive måder at køle og opvarme dit hjem på, især dem i miljøer med moderate køle- og varmebehov.De er også ideelle til eftermontering og nybyggeri.Så uanset om det er en ny bolig, eller du skal renovere din gamle ovn, eller du ønsker at forbedre dit hjems energiproduktion, har denne guide et overblik over de to hovedtyper af varmepumper, der hjælper dig med at træffe en beslutning.

Når det er sagt, mellem luft til vand og luft til luft varmepumper hvilken er bedre?

Luft-til-luft vs. luft-til-vand varmepumper: Hvilken er bedre?


Luft-til-vand varmepumpesystem og dets funktioner

Luft til vand varmepumper fungerer som vandvarmeanlæg samt køle- og varmeluftanlæg.Dette giver mulighed for færre apparater, hvilket resulterer i færre elektriske omkostninger.Men er de gavnlige, eller vil du være bedre stillet med et luft-til-luft-system?

Luft til vand-systemer fungerer ved at fange udendørsluft og omdanne den til vand, der kræves for at regulere dit hus eller kontorforhold.De fleste af dem har en udendørsenhed placeret ved siden af ​​huset og en indendørsenhed placeret inde i huset.

En af de vigtigste fordele, du vil få fra luft til vand system er, at du ikke skal installere et andet system for at opvarme vand.Det, der i bund og grund vil ske, er, at din luftpumpe genbruger al varme inde i din luftpumpe for at producere varmt vand.Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om dyre energiregninger, fordi systemet udnytter et biprodukt af dets køle- og varmefunktioner til at skabe varmt vand.

Et andet ønskeligt træk ved luft til vandvarmepumpen er, at det er en engangsinstallation, der vil reducere dine drifts- og forbrugsomkostninger betragteligt sammenlignet med en traditionel varmepumpe eller varmtvandsbeholder.

Når det er sagt, er disse typer systemer udformet til at erstatte hele centralvarmesystemet;dog kan nogle hybridsystemer fungere i kombination med en kedel.Selvom det er muligt at bruge dine nuværende radiatorer, vil du i de fleste tilfælde blive bedt om at udskifte dem med gulvvarme eller med større versioner.

Dette skyldes, at de kun er effektive i lavtemperaturopvarmningsbehov, der er designet til at levere varme over et stort overfladeareal.På grund af disse ændringer og ekstra udstyrsomkostninger er en luft til vand-pumpe ikke billig.Så hvis du fornyer dine gamle energikilder, vil du måske overveje, men hvis du bygger en ny ejendom eller laver en omfattende renovering, kan det reducere installations- og driftsomkostningerne betydeligt.

Andre funktioner omfatter:

 • Lavere energiregninger, hvis du udskifter et gammelt elvarmesystem

 • Potentiel indkomst (nogle regeringer tilbyder et incitament til vedvarende varme (RHI)

 • Opvarmer boligen og vandet

 • Lave vedligeholdelsesomkostninger

 • Nem at installere

 • Skalerbar og kan designes til at fungere sammen med andre relaterede systemer eller selvstændigt.

Luft-til-luft varmepumpesystem?

Luft til luft varmepumpesystemer fungerer også ved at få varme fra det ydre miljø.Herefter forstærkes varmen af ​​en kompressor og pumpes derefter ind i huset.Men i modsætning til luft til vand-systemer, hvor varme flyttes til centralvarmesystemet og derefter distribueres gennem gulvvarme eller radiatorer, frigives varm luft direkte fra systemet med et luft-til-luft system.

Nu, med et luft-til-luft-system, skal du have kanaler rundt i hjemmet, så luften kan cirkulere rundt.Kanaler fungerer på samme måde som et gulvsystem eller en konventionel radiator.

Når det er sagt, er luft til luft-systemer betydeligt billigere.Det er muligt at installere en fuld enhed i et hus eller ejendom af gennemsnitlig størrelse, der opfylder alle dine varmebehov for mindre end $2000.Desuden behøver du ikke foretage store ændringer på din ejendom, og installationen er som regel diskret og hurtig.

Disse enheder har også en bedre opvarmnings- og køleeffektivitet end luft til vand-enheder, og når op til 5,5 for nogle enheder.Der er også flere muligheder tilgængelige, lige fra centrale VRV/VRF-systemer, som kan levere opvarmning og køling, når det er nødvendigt.

Systemet kan fungere sammen med andre eksisterende varmesystemer, hvilket betyder, at brugerne kan bruge det efter deres behov.Ved at vurdere dit energiforbrug er det desuden nemt at afgøre, på hvilke tidspunkter det er mere effektivt til forskellige formål.

Når det er sagt, er der nogle ulemper ved at bruge luft til luft varmepumper i modsætning til luft til vand varmepumper.For eksempel skal du bruge et andet varmtvandssystem, da det ikke kan levere varmt vand.Der vil også være behov for mere plads til indendørsenheder, uanset om du planlægger at sætte dem i loftet eller på væggene.

Derudover producerer luft til luft-systemer også en særskilt type varme.Selvom de opvarmer huset hurtigere, er der altid en form for støj og luftbevægelser.

Bemærkelsesværdige funktioner

Luft til luft

 • Billigere at installere.Det afhænger af omkostningerne ved kanalisering

 • Det kan bruges til både køle- og varmeegenskaber

 • Opvarmer hurtigere end radiatorer og har robust konditionering af huset

Luft til vand

 • Tilskyndelsesmidler til vedvarende varme er i nogle tilfælde til rådighed for at hjælpe med at dække installationen

 • Den kan bruges som centralvarmeanlæg såvel som til at opvarme vand

 • I de fleste tilfælde kan den forbindes med gulvvarme eller eksisterende radiatorer i de fleste tilfælde

Bundlinie

I slutningen af ​​dagen afhænger den rigtige type varmepumpe efter din personlige præference.Udnyttelsesomkostningerne for systemerne er næsten de samme.Dette skyldes primært, at dine udgifter kan stige under visse forhold og derefter falde under andre forhold afhængigt af det system, du vælger.

Så hvis du mister en fordel, fordi du har valgt et luft til luft eller luft til vandsystemet, vil du opnå noget andet på en anden måde.Alt afhænger af, hvordan du vil bruge enheden.Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Professionel varmepumpeproducent siden 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Kontakt SPRSUN. 7/24 Support. Vi svare med det samme!

Tel: 0086-20-82181867
Mobil: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692