NEWS

Installationsvejledning til luftkildevarmepumpe

Visninger:0     Forfatter:Site Editor     Publiceringstid: 2023-06-01      Oprindelse:Websted

98bca4b1dc5cae3d36a42f0d9d4c140


Installationsvejledning til luftkildevarmepumpe

Luftvarmepumper bliver mere almindelige i husholdninger til opvarmning, køling og varmtvandsløsninger.Det eliminerer behovet for gas eller andre varme- og kølekilder, hvilket gør miljøet mere bæredygtigt.Det hjælper også med at opnå betydelige besparelser på husholdningernes energiregninger.

kilde: Istock


Installation af en varmepumpe er ligetil, men kræver mange trin, startende med at købe fra en pålidelig leverandør af luftvarmepumpe.En luftkildevarmepumpe bruger to enheder, en indendørsenhed og en udendørs kondensatorenhed, til at absorbere varme et sted og flytte det til et andet sted.Denne funktion gør den fremragende til afkøling og opvarmning af dit hjem.Ved hjælp af princippet om dampkompressionskøling har varmepumpen et kølemiddelsystem, der absorberer varmen og flytter den fra et sted til et andet.


Dens alsidige natur betyder, at du kan bruge den i forskellige designs, fra gulvvarme til varmtvandsfyldte radiatorer.Hvis det er korrekt monteret, kan det også være en varmtvandskilde til boligen med de rigtige specifikationer.For at få mest muligt ud af en luftvarmepumpe skal du vælge den rigtige til dit hjem og montere den korrekt.I denne artikel vil vi give dig dybdegående information om installation af luftkildevarmepumpe, herunder de forskellige typer installation, de væsentlige krav, hvor lang tid det tager, hvor meget det koster og så videre.

Hvad er en luftvarmepumpe?

En luftvarmepumpe (ASHP) er et system, der har evnen til at overføre varme udenfor og inde i huset, dvs. det kan udføre både varme- og kølefunktioner.Grundlæggende bruger en ASHP et kølemiddelsystem, der består af en kompressor og kondensator til at absorbere varme fra det indvendige miljø og frigive det udendørs, og omvendt.


Til boligopvarmning absorberer luftkildevarmepumpen varme fra det ydre miljø og overfører den til det indendørs rum som varmluft eller varmt brugsvand.ASHP'en gør det omvendte om sommeren, da den absorberer varme fra indendørs og overfører den udendørs.

Typer af luftkildevarmepumpeinstallation

Der er 4 vigtige måder at installere en luftvarmepumpe på.Hver af disse teknikker er unikke og kommer med forskellige fordele og ulemper.

 1. Installation af varmepumpe med kanalluftkilde

Denne installationstype indebærer at have et netværk af rør rundt i hjemmet til hvert rum.Det er en luft-til-vand varmepumpe opsætning, hvor en central varmepumpe enhed er forbundet til et netværk af kanaler i hele bygningen.


I en kanalinstallation trækker ASHP varme fra udeluften og overfører den til centralvarmesystemet, før den fordeles rundt i hjemmet gennem vand.Det fungerer med vandbaseret internt varmeudstyr som radiatorer og gulvvarme.


Luft-til-vand varmepumpesystemer kan også bruges til brugsvandsløsninger.Det kræver typisk brug af en passende varmtvandsbeholder til at arbejde ved siden af ​​varmepumpen og til at fungere som lager og dispenser af varmt vand på tværs af boligen.

Installation af kanalvarmepumpe

Fordele

 • Jævn opvarmning, varmt vand og køling: Varmepumper med kanalluft giver ensartet temperaturfordeling i hele dit hjem.

 • Energieffektive: Varmepumper med kanalluft er yderst effektive og kommer ofte med inverterteknologi til præcis temperaturstyring.

 • Æstetik: Systemet holdes skjult, da kanalsystemet monteres inden for vægge eller lofter.

 • Perfekt til større rum: Denne type installation er meget velegnet til opvarmning og køling af hele huset, især i større boliger.

Ulemper

 • Krav til kanalføring: Behov for eksisterende eller ny kanalinstallation, hvilket øger installationsomkostningerne.

 • Zoning Sværhedsgrad: Med denne type installation kan zoneinddeling være udfordrende.Det kan være ret svært at styre individuelle rumtemperaturer.


 1. Installation af kanalfri luftkildevarmepumpe

Denne installationstype svarer til ASHP-opsætningen med kanal, bortset fra at den leverer absorberet varme direkte til det indendørs rum;ingen central varmepumpeenhed er involveret.Kanalfri luftvarmepumpeinstallation består af en udendørsenhed indeholdende kompressor og varmeveksler.De er forbundet til indendørsenheder (luftbehandlere) gennem kølemiddelledninger og strømkabler.


Dette er en luft-til-luft varmepumpe opsætning, der ikke kræver noget kanalnet.I stedet bruger den luftbehandlere til at levere konditioneret luft direkte ind i hjemmet.

Kanalløs varmepumpe indendørsenhed

Fordele

 • Enkelhed: Intet behov for omfattende kanalføring, hvilket gør installationen enklere, hurtigere og mere omkostningseffektiv.Den er perfekt til hjem uden eksisterende kanalopsætning, eller hvor kanalinstallation er upraktisk.

 • Zoneinddeling: Hver indendørsenhed kan styres uafhængigt, hvilket giver mulighed for tilpasset temperatur i forskellige rum.


Ulemper

 • Forhåndsomkostninger: Startomkostningerne er ret høje, især hvis mange rum har brug for forskellige indendørsenheder.

 • Mindre æstetik: Indendørsenheder er synlige og kan påvirke rummets æstetik.

 • Uegnet til hele husets anvendelse: Selvom det er ideelt til individuelle rum eller zoner, er kanalløse ASHP'er ikke den bedste mulighed for opvarmning af hele huset i større hjem.


 1. Monoblok luftkilde varmepumpe installation

Varmepumpens konstruktion kendetegner denne luftkildevarmepumpeopsætning.Typisk er alle varmepumpens komponenter, inklusive kompressor, varmeveksler, ekspansionsventil og ventilator, integreret i en enkelt udendørsenhed, som placeres uden for boligen.


Monoblock ASHP'er absorberer varme fra udeluften og overfører den direkte til det indendørs rum gennem kanaler eller lufthåndtere.

Monoblok varmepumpe

Fordele

 • Kompakt: Monoblok luftkildevarmepumpeinstallation er kompakt, perfekt til mindre boliger eller kommercielle rum.

 • Enkel installation: Da alle varmepumpens komponenter er anbragt i én enhed, er det nemmere at installere.

 • Lavere vedligeholdelse: Ud over at have færre komponenter er vedligeholdelseskravene generelt lave.

Ulemper

 • Begrænset kapacitet: Monoblock ASHP'er har begrænset kapacitet, hvilket gør dem uegnede til større bygninger eller hjem.

 • Større vægt: På grund af den høje grad af integration og mange dele er volumen og vægt derfor større.Velegnet til tag, flade og andre lette installationsprojekter.Generelt er det meget svært at hænge på væggen eller på balkonen.

 • Ikke fantastisk til kolde årstider: Denne varmepumpe fryser om vinteren, hvis temperaturen er særlig lav.Har tendens til at være mindre effektiv end luftkildevarmepumpe split type, især i kolde klimaer.


 1. Luftkilde varmepumpe Split Type Installation

Denne Split ASHP installation er også kendetegnet ved sin konstruktion.Den har to hovedenheder: udendørsenheden (indeholder kompressoren og varmeveksleren) og indendørsenheden, der indeholder varmeveksleren på varmtvandssiden, cirkulationsvandspumpen, ekspansionsbeholderen, vandpåfyldningen, vandafløbet osv. Udendørsenheden er tilsluttet til indendørsenheden gennem kølerøret.

Mini-split varmepumpe

Fordele

 • Frostsikringsfunktion: Fordi der ikke er vandveje i den udendørs del, er frostsikringsydelsen for det delte varmepumpesystem bedre end hele maskinens.De er ideelle til koldere vejr.

 • Ideel til små rum: volumen og vægt af udendørs- og indendørsenhederne er mindre, hvilket gør splitvarmepumper nemme at montere på væggen eller placere på balkonen.

 • Effektivitet: Ud over at være lette at hænge, ​​er split-type luftvarmepumper meget effektive, og de er således perfekte til brug hele året rundt.

Ulemper

 • Kompleks installation: Kræver tilslutning af kølemiddelledninger og ekspertinstallation, hvilket kan være mere komplekst og dyrt.

 • Regelmæssig vedligeholdelse: Split ASHP'er har flere komponenter end monoblok luftkildevarmepumper, hvilket resulterer i mere nødvendig vedligeholdelse.

Installationskrav til luftkildevarmepumpe

Når du skal lære at installere en luftvarmepumpe, er der visse krav, der skal prioriteres.De omfatter: placering, vejr og installationstype.Det er faktorer, der sikrer, at varmepumpen fungerer så effektivt som muligt.


Installation af luftkilde varmepumpe udendørsenhed


 1. Beliggenhed

Den mest væsentlige del af en ASHP er den eksterne enhed, der er placeret uden for hjemmet, fordi den håndterer udvindingen af ​​varme fra luften.Installation af luftvarmepumpe starter således med at vælge en fantastisk udendørs placering.


Andre placeringskrav er:

 • En ASHP placeres bedst i tilknytning til husets ydervæg, hvor rør kan forbindes lige gennem væggen.Af æstetiske årsager kan den installeres væk fra dit hjem og omgivet af en indhegning, så længe den har tilstrækkelig adgang til luftstrøm.


 • En varmepumpe til husholdningsbrug bør opstilles på en flad overflade.Hvis gulvarealet i dit hus er sjusket, skal du muligvis bygge en flad overflade, som en betonplade.


 • ASHP anvender ikke forbrændingsvarmeanlæg ligesom andre traditionelle kølesystemer, bruger det snarere den energi og varme, der er til rådighed i luften.For høj effektivitet skal varmepumpen have tilstrækkelig luftgennemstrømning.Det vil sige, at der skal være plads nok på alle sider til nærliggende genstande.Luftvarmepumpen bør også installeres langt væk fra buske eller træer, der kan stoppe luftstrømmen.


 • Det er bedst, at din varmepumpe er beskyttet mod direkte sollys, da dette kan påvirke dens drift og påvirke systemets effektivitet.Udover at vælge et sted, der er sikkert mod direkte sollys, kan du også bruge nuancer.


 • Din luftvarmepumpe skal installeres i et område, der er let tilgængeligt.Dette skyldes, at du bliver nødt til at rengøre den fra tid til anden.Der vil også være behov for en uddannet fagmand til at udføre årlig service og vedligeholdelse.


 • En ASHP vil helt sikkert lave et niveau af støj under drift på grund af den ene eller flere blæsere, den er udstyret med.Ud over at installere luftvarmepumpen væk fra vinduer og nabolejligheder, skal du overveje støjniveauet, enheden udsender.I vores varmepumpefabrik, bruger vi forskellige lydisoleringsforanstaltninger som børsteløse DC inverter-blæsere, Panasonic Compression dobbelt stødabsorbering og stærke puder for at reducere støj til 49 dB(A).


 • Luftvarmepumper bruger elektricitet som energi, hvilket kræver en god elektrisk strømforsyning for at fungere.Når du overvejer, hvordan du installerer en luftvarmepumpe, skal du derfor inkludere nærhed til en elektrisk forsyning.


 1. Vejr

Temperatur og sne er essentielle klimaforhold, du skal se på for effektiv ASHP-installation.Opfyldelse af disse krav vil spare dig tid, penge og energi i det lange løb.Men hos SPRSUN producerer vi lavtemperatur varmepumper specielt designet til frysende klimaer.De er udstyret med avancerede teknologier som anti-frost og afrimningsmuligheder for forbedret funktionalitet.SPRSUN koldt klima varmepumpe kan fungere meget ved -30℃.


Derfor er det bydende nødvendigt, at du overvejer dit lokale klima, især de maksimale og minimale temperaturer, der kan opleves hele året.


 • Sne: På samme måde som kolde klimaer, hvis dit hus er beliggende i områder med kraftigt snefald, kan du muligvis ikke have din ASHP på jorden eller taget.Dette skyldes, at hvis sne hober sig op omkring systemet, kan luftstrømmen blive kompromitteret.


Derfor bør din luftvarmepumpe være sat højt nok op til, at sne ikke vil hobe sig op mod den.Dette kan opnås ved at montere enheden på en væg.Du kan også opnå dette ved at bygge en platform eller stå over jorden, hvor enheden skal installeres.

 1. Type installation

Som tidligere forklaret er der 4 grundlæggende typer af luftkildevarmepumpeinstallation, nemlig: kanalinstallation, kanalløs, monoblok- og splitinstallation.Hver af dem har forskellige installationskrav.


 • Kanalinstallation: Indebærer at have et netværk af rør forbundet til hvert rum.Lige meget luft fordeles til hvert rum, og der er ikke plads til tilpasning til ethvert rum.Den er perfekt til opvarmning og køling af hele huset, især til større hjem.


 • Kanalfri installation: Enklere installation uden behov for kanalføring.Det understøtter zoneinddeling, hvilket betyder, at du kan tilpasse temperaturen i forskellige rum.Det har dog en høj forhåndspris, og det er mere velegnet til mindre boligbyggerier.


 • Monoblok-installation: Monoblok-varmepumper er designet til kun at have én enhed, der er installeret udendørs.


 • Split installation: Split varmepumper er designet til at have to lidt mindre hovedkomponenter (indendørs og udendørs enheder).Dette system hjælper med at spare udendørs plads, hvis der er begrænset plads udenfor.

Sådan installeres luftvarmepumpe

Der er tre grundlæggende processer involveret i installation af en luftvarmepumpe.Hver af disse processer har dog specifikke trin.


Installation af luftkildevarmepumpe af en professionel


 1. Præ-installation: Undersøgelse og inspektion

Installationsprocessen begynder med en ordentlig undersøgelse og inspektion af dit hjem.Dette gøres af så mange grunde, såsom at sikre, at den ASHP, der anbefales til dig, er den bedste til dine behov, og for at inspicere dit hus for mulige kompleksiteter, der vil blive oplevet under processen.For at gøre dette kan du aftale et gensidigt passende tidspunkt med din professionelle installatør.


Installatøren vil også tjekke dit varmebehov, hvor stor din bolig er, installationsniveauet i boligen, hvordan du gerne vil have varmen fordelt (radiatorer eller gulvvarme) og så videre.


Når alt dette er gennemført, vil installatøren indsende en rapport med skitser af ejendommen for korrekt installation af systemet.

 1. Installation: Trin-for-trin proces

Der er 6 nøgletrin involveret i installationsprocessen.De diskuteres nedenfor:

Trin 1: Installation af indendørsenheder

Ofte startes installationsprocessen ved at opsætte indendørsenheden på din ASHP.Hvis du har valgt et kanalløst installationssystem, vil installatøren finde et uhindret sted på væggen inde i zonen for at fastgøre enheden.Der vil blive installeret et monteringssted for at holde indendørsenheden op for fasthed.


Hvis du har valgt et kanalsystem til installation, vil installatøren kræve adgang til dit kanalsystem (uanset om det er på loftet, i kælderen eller hvor som helst) for tilslutning til indendørsenheden.Måske har du et eksisterende kanalsystem, der kan bruges, installatøren skal måske bare lave nødvendige reparationer for at optimere effektiviteten af ​​din nye varmepumpe.Og hvis du ikke har eksisterende kanalsystem, skal du installere kanalsystem til luftcirkulation.

Trin 2: Opret et adgangspunkt i væggen til forbindelse

Der skal være et adgangspunkt mellem indendørsenheden (også kendt som luftbehandler) og den udendørs kondensator.For at gøre dette skal installatøren lave et hul i væggen for at føre rør og ledninger.Dette vil tilbyde en udgang til kølemiddelledninger, elektriske ledninger og kondensatafløbsledninger for at overføre vand fra indendørsenheden til udendørs.


Installatøren vil bruge en hulsav på din bygnings ydre og det rum, hvor indendørsenheden skal installeres (til delt installationssystem).I et kanalinstallationssystem er adgangspunktet det sted, hvor luftbehandleren skal være placeret i dit hjem (ofte er det kælderen eller loftet).

Trin 3: Tilslut rørene til indendørsenheden

Det næste trin er at forbinde kølemiddelledningen og kondensatledningen til indendørsenhederne.Kølemiddelledningerne er beklædt med den funktion at lade kølemidlet cirkulere gennem de indendørs og udendørs kondensatorer.Afhængigt af om din ASHP udfører en køle- eller opvarmningsløsning på det tidspunkt, vil ledningerne overføre varm eller kølig væske til indendørsenhederne.Dette vil så blive omdannet som luft i zonen.

Trin 4: Installer udendørsenheden

Efter at indendørsenheden er blevet installeret, er den næste handling at opsætte udendørsenheden.Ved større udendørsenheder vil installatøren montere en betonplade på gulvet for at holde kondensatoren.Og til mindre udendørsenheder kan installationen sættes op på siden af ​​dit hjem.


I koldere områder, hvor varmepumpeanlægget kan komme i kontakt med sne, skal installatøren sørge for, at udendørsenheden løftes over jorden.

Trin 5: Lednings- og eltilslutning

Når indendørs- og udendørsenhederne er helt installeret, er næste trin at forbinde dem gennem kølemiddelledningen og elektriske ledninger.Ofte isolerer installatører ledningerne og fører dem gennem kanaler på siden af ​​dit hus for at beskytte ledningerne mod ødelæggende elementer.

Trin 6: Påfør prikken over i'et

Installatøren vil udføre efterbehandling som at sikre, at rørene er fastgjort til siderne af din bygning, så de vil være sikre.Desuden kommer de fleste varmepumpeanlæg med følere, som skal installeres, så varmepumperne kan hjælpe med at kommunikere temperatursignaler til din termostat.

 1. Efterinstallation: Vedligeholdelse og vedligeholdelse

Når de er korrekt installeret og plejet, kan luftvarmepumper holde så meget som over 20 år.Den vedligeholdelse, du kan udføre for at sikre, at dit varmepumpesystem fungerer efter hensigten omfatter:

 • Rengør eller skift filtre

 • Rengør spoler og blæsere efter behov

 • Sluk for enheden før rengøring af blæserbladene

 • Sørg for, at luftstrømmen ikke er blokeret af snavs, støv, blade osv.

 • Rengør varmepumpesystemet fra tid til anden


En professionel, der udfører vedligeholdelse på en ASHP


Det anbefales også at få enheden serviceret af en fagmand en eller to gange om året.Fagmanden vil udføre en mere avanceret revision af komponenterne og notere problemer, der kan påvirke varmepumpens ydeevne.


Nogle af de kontroller, der udføres af den professionelle, omfatter:

 • Tjek for systemlækage og reparer om nødvendigt

 • Grundig inspektion af filtre, blæsere, kanaler og indendørs spoler for snavs og andre forhindringer

 • Mål luftstrømmen for at se, om den er korrekt

 • Kontroller kølemiddelniveau og tryk

 • Efterse alle elektriske kontakter og sørg for, at de er sikre mod ødelæggende elementer

 • Smør bevægelige remme og motorer, samt kontroller for slitage

 • Kontroller og test termostaten under normale arbejdsforhold

Hvor lang tid tager det at installere en luftvarmepumpe?

Den tid, der kræves til ASHP-installation, er usikker.Grundlæggende afhænger det af installatørens ekspertise, størrelsen på dit hjem, vejret samt de komplikationer, der opstår under installationsprocessen.Komplikationerne kan være ændringer i luftkanaler, elektriske udfordringer i dit hjem, installation af ekstra tilbehør osv. Det vil tage omkring to til fem dage i gennemsnit, men det kan være en hel dags arbejde for små ejendomme.


BEMÆRK: Dit hus vil ikke have adgang til både opvarmning og køling under denne proces.

Hvor meget koster installation af en luftvarmepumpe?

De samlede omkostninger forbundet med at installere en luftvarmepumpe afhænger af flere faktorer, såsom varmepumpemodellen, størrelsen og kompleksiteten i processen.For et groft skøn kan installationsomkostningerne for luftkildevarmepumpen være mellem £7.000 til £9.000.Husk, at installation af ASHP med andre boligforbedringsprojekter kan sænke omkostningerne.


Selvom du måske er af den opfattelse, at installationsomkostningerne er høje, er det vigtigt, at du tænker på omkostningseffektiviteten og besparelserne takket være dens lavere energiregning og incitamenter.


Hvad påvirker installationen af ​​luftvarmepumpe?

Installationsomkostningerne for en luftvarmepumpe varierer afhængigt af varmepumpetypen, bygningens størrelse og varmepumpens størrelse.Det afhænger også af, om der skal foretages ændringer for at passe til den ønskede varmepumpe, og om eventuelle eksisterende anlæg skal fjernes.


Kan jeg gøre det selv-luftkildevarmepumpeinstallation?

Luftkildevarmepumpe gør det selv-installation er mulig, men der er mange trin involveret.For at være ærlig kan du ikke gøre det helt alene.det meste du kan gøre er at samle varmepumpens dele og sætte dem op på deres respektive placeringer.Du kan indstille udendørsenheden på et ønsket sted og indendørsenheden på en vægstand eller et beslag, mens du venter på installation.Hvis du gør dette, kan du spare nogle installationsomkostninger og den tid, det tager at installere systemet.


Men når det kommer til at forbinde enhederne og forbinde dem sammen, er det bedst, at du benytter en autoriseret installatør med mange års erfaring.meget af arbejdet vil kræve en certificeret tekniker.Rørføringen og forbindelsen af ​​ledningerne, sammen med de elektriske ledninger, vil have brug for en ekspert til nøjagtig montering og bestemmelse af eventuelle ændringer, der vil være nødvendige.Der er også sensorer, der skal installeres på systemet og vil kræve nogen med viden om, hvordan systemet fungerer i forhold til dets omgivelser.


For effektiv drift er det tilrådeligt at investere i en korrekt installation, der ikke vil give problemer eller påvirke varmepumpens levetid.


Kontakt SPRSUN for at få lette at installere varmepumper

Nu hvor du vil vide, hvordan du installerer en luftvarmepumpe, er det vigtigt, at du køber det lette installationssystem fra en pålidelig producent med et ry for at levere kvalitetsvarme- og køleapparater.Dette skyldes, at varmepumpens kvalitet spiller en kæmpe rolle i forhold til at påvirke den komfort, du får.Et kvalitetsvarmepumpesystem, der er nemt at installere, gør installationsprocessen enkel og billigere.


SPRSUN er en professionel varmepumpe Kina producent med over 20 års erfaring i at forsyne forskellige kunder over hele verden med varmepumper af høj kvalitet og let at installere.Vores produkter er lavet med materialer af høj kvalitet og avancerede teknologier, hvilket sikrer høj kvalitet og effektiv ydeevne.Med enkelheden i vores varmepumpedesign vil du være i stand til at udføre installationsprocessen problemfrit uden nogen form for kompleksitet.


Vores eksperter står klar til at anbefale og give dig den perfekte varmepumpe til dine behov. Kontakt os for mere information.Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Professionel varmepumpeproducent siden 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Kontakt SPRSUN. 7/24 Support. Vi svare med det samme!

Tel: 0086-20-82181867
Mobil: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692