NEWS

Hvordan tilsluttes en varmepumpetermostat?Alt hvad du behøver at vide

Visninger:0     Forfatter:Site Editor     Publiceringstid: 2021-01-08      Oprindelse:Websted

Varmepumpen driver kompressoren til opvarmning og køling.Dit varme- og klimaanlæg bliver revitaliseret ved at tilslutte en varmepumpe til et internt varmebånd.Termostaten styrer den fulde drift af varmepumpesystemet installeret med det valgfri varmetape.


Termostatproducentens algoritmer angiver de optimale tider og intervaller for varmepumpen, mulige varmeniveauer for din model, varmestangen og hastigheden på indendørsblæseren.Kontrolparametrene for dit system kan findes i Termostatkonfigurationsmenuen, som du får adgang til via de kontakter, der er defineret af hver termostatmodel.Oplysninger om parametrene kan findes i varmepumpens installationn instruktioner og varmetapen.

Ting du skal bruge for at tilslutte en varmepumpetermostat

Skruetrækker

Trådstrippere

Skæretang

Kabelbindere i plast

Varianter til tilslutning af en varmepumpetermostat

Varmepumper flytter varmen fra et sted til et andet.Skiftet mellem opvarmning og køling afhænger af årstiden og termostatindstillingen.Udover det luftvarmepumper har backup-opvarmningsmetoder af to grunde.

Når varmepumpeanlæg begynder at afrime, skal den have en ekstra varmekilde.

Den vigtigste metode til backup eller backup opvarmning til varmepumper er elektriske tapevarmere.Den næstmest almindelige reservevarmekilde er en gasovn.Endelig kan disse to forskellige metoder kræve en separat tilslutning af varmepumpens termostat.

Varmepumpetrådsetiketter

Navn og tilslutning af kabel C - gammelt kabel C?Dette er en rød tråd, der har forårsaget fordøjelsesbesvær og søvnløse nætter hos mange mennesker.Grunden til dette er, at de fleste moderne termostater har brug for eller har brug for en C-ledning for at fungere.Det sædvanlige 24 VC kabel kommer fra styretransformatoren og ovennævnte R kabel.Fire-leder HVAC system kontrol transformer.Den ene side er også til netspændingen i transformeren, og den anden side er den 24 V styrespænding, der kommer fra den anden side af transformeren.

For at få et komplet kredsløb skal du bruge en kilde, sti og belastning.I dette tilfælde er transformatoren kilden, R-tråden og C-tråden er stierne, og termostaten er belastningen.

Betegnelse og tilslutning af kabel R - Kabel R er 24 V varmekablet til 24 V styretransformatoren.Dette er måden at aktivere kontrolrelæer og forbindelser i dit system.Termostaten er kun en kontakt, og strømmen fra transformeren kommer gennem denne enhed.

Ledningsproblemet C

C-tråden er generelt mørkeblå i farven.

Det betyder, at hvis du ikke har den korrekte mængde ledning i termostaten, skal du tilslutte den nye termostatledning til den nye termostat.Du har med andre ord det rigtige antal ledere til, at din nye termostat fungerer korrekt.En varmepumpetermostat kræver flere tilslutninger end en airconditiontermostat.Dette giver også C-tråden.

Andre navne og ledninger til R-wire Clips

Du kan ikke have to transformere, der forsyner en termostat.Hvis du kun har en transformer, har du sandsynligvis en jumperledning (eller kobbertape) mellem højre og RC-terminalen.Hvis du ikke har en jumper, vil de røde ledninger blive afbrudt.Filamenttransformatoren har en rød ledning, der ender ved RH.Desuden har kølesystemets styretransformator et rødt kabel, der ender i RC-stationen.

Nogle mennesker undrer sig måske over, hvorfor de skal bruge en enkelt rød tråd, eller C-tråd, i denne situation.Det store spørgsmål, især fra en nybegynder, der startede sin karriere i HVAC.Det viser, at de er bange.Dette skyldes, at alle neutrale (i de fleste tilfælde) er ens.Medmindre det er for dyrt, råder jeg kunden til altid at omkoble en transformer.De fleste transformere på begge systemer kan håndtere den VA, der kræves for at drive alle kontrollerne på begge systemer, og omledning er ligetil (i det mindste for mig).

Andre styreklemmer og kabelbetegnelser til varmepumper

Identificer kabelterminal Y - Denne farve er normalt en gul ledning og går til terminal Y. I en varmepumpe bruges denne til køling.Kompressorkontaktoren er tændt i kondensatoren.

O wire label - Dette gælder kontraventilen i kondenseringsenheden.Vendeventilen omdanner kondensatoren fra opvarmning til afkøling og tilbage, afhængigt af termostatindstillingen.

Juster kabelklemme W - Denne farve er normalt hvid og går til klemme W. Med varmepumpen er dette en ekstra varmekilde.Uanset om det er elektriske varmelister eller en gasovn (dobbelt effekt), styrer W-Station dette.Denne ledning fungerer også med luftbehandlingsudstyr/ovne og kondensatorer.Kondensoren afrimer kontrolpanelet afrimer automatisk systemet.Når den går i afrimningstilstand, aktiveres backupvarmen.I de fleste tilfælde, når du skifter termostaten, behøver du ikke at bekymre dig om ledninger til kondensatoren.

Tilslut en ekstra termostat til varmepumpens termostat

I nogle tilfælde har du et system, der kræver implementering.De fleste boliglagsystemer er tolagssystemer.I dette tilfælde skal du bruge en termostat med en W2-tilslutning og en Y2-tilslutning.Farverne på disse stik er forskellige, men i de fleste tilfælde er W2 sort, og Y2 er lyseblå.Afhængigt af systemet kan W2 bruges til nødopvarmning, backup varmekilden.Det kaldes nogle gange en reservevarmer og bruges, når der er et problem med kondenseringsenheden.

I nogle tilfælde er termostatterminalen mærket Aux / E / W2.

Hvis din gamle termostat brugte to separate ledninger og afsluttede dem separat på Aux- og E-terminalerne, skal du bruge en ekstra ledning og ledning til at bundte disse ledninger sammen.Tilslut derefter hjælpekablet til Aux / E / W2 *.* Følg altid producentens ledningsføringsinstruktioner.Producenter har muligvis forskellige ledningsinstruktioner for at få det rigtigt.

Det er sjældent, men stadig muligt.Hvis du har et traditionelt klimaanlæg eller varmepumpe, og en RC-RH bro er på plads, har du kun én adapter, og du behøver ikke bekymre dig om to transformere i dit system.

Hvis du har driftsproblemer, er det bydende nødvendigt at sikre dig, at du har de samme forbindelser fra luftbehandlingen til termostaten til kondensenheden.Brug også vores andre ressourcer (andre artikler) her til at fejlfinde termostatproblemer.

Tips til, hvordan man tilslutter en varmepumpetermostat

Tabellen ovenfor vil hjælpe, hvis du har et spørgsmål om, hvilken trådfarve der går hvor.Termostatkabler er nyttige.Farver som rød til strømforsyning og gå til station R. Som med andre farver og stationer.Afhængigt af hvem der endelig tilsluttede termostaten, har de muligvis ikke fulgt ledningernes farvekode.

Inden du fjerner de gamle ledninger, skal du tage et billede af ledningerne og havne på den gamle termostats nederste bund.Brug din telefon til at tage billedet til fremtidig reference.

Sørg altid for, at strømforsyningen er afbrudt, før du forsøger med ledningsføring.Hvis du glemmer at gøre dette, kan transformeren brænde ud eller udløse LV-afbryderen.Eller tænd lavspændingssikringen.

For en komplet liste over farver, natur og formål, se her - Varmepumpe termostat trådfarver.

Varmepumpe termostat trådfarver


Din temperatur kan afvige fra den, der er beskrevet her.Varmepumpens kredsløbsdiagram ovenfor dækker ca. 90 % af varmepumpens termostat.

Bemærk: Nogle termostater kan have en funktion kaldet Emergency Temperature, som, når den er indstillet, slukker for varmepumpen.Derefter aktiverer den varmen fra båndet, som bliver den primære varmekilde.Denne funktion bør kun bruges i en begrænset periode, da energiomkostningerne normalt er højere end for et varmepumpesystem.Den anvendte station er E.

Hold øje med følgende funktioner, der findes i de fleste moderne programmerbare termostater.

  • Lavspændingstest, der indikerer, at den indgående strøm er lav.

  • Fejlkoder, der fortæller dig, hvorfor dit system ikke fungerer korrekt.

  • En nedetid på kompressoren på mindst 3 minutter tjener til at undgå kortslutning i kompressoren.En kort kompressorcyklus forkorter dens levetid.

  • Programmerbare dag- og natindstillinger for måltemperaturen.

  • Weekendindstillinger og ferierabatfunktioner.

  • Muligheden for at kontrollere termostatstatus og fjernstyre parametre via en smartphone eller computer.Denne funktion øger prisen på termostaten.

Konklusion om hvordan man forbinder en varmepumpetermostat

Følg altid termostatproducentens ledninger og opsætningsinstruktioner som et sidste trin.En nyinstalleret termostat kræver en speciel varmepumpekonfiguration.Brugsanvisningen er beregnet til at hjælpe dig med at navigere i indstillingerne og foretage de nødvendige ændringer af termostaten for at fungere korrekt som varmepumpe.

Der er andre ledningskonfigurationer til tilslutning af en varmepumpe termostat, men det er det grundlæggende.Forhåbentlig er dette blevet forklaret, så du bedre kan forstå ledningerne.Hvis du har en luftfugter og et elektronisk luftfilter til renere luft, kræves der ekstra kabler til disse enheder.Følg de grundlæggende ledningsføringsinstruktioner for termostaten for disse ledninger.Hvis du er forvirret, skal du kontakte en specialist.Det ville også være billigere for en professionel VVS-tekniker at gøre dette for dig i stedet for at brænde noget på grund af dårlige ledninger i det lange løb.


Instruktioner til ledningsføring af termostat og varmepumpe --- kun for SPRSUN produkter


1. Udseende af termostat

Forside Bagside2. Termostat og varmepumpe ledninger


2,1 R32 Clod Climate Series2.2 R32 CAREL inverter serieGuangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Professionel varmepumpeproducent siden 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Kontakt SPRSUN. 7/24 Support. Vi svare med det samme!

Tel: 0086-20-82181867
Mobil: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692