NEWS

Hvordan rengøres en varmepumpe?

Visninger:0     Forfatter:Site Editor     Publiceringstid: 2021-04-23      Oprindelse:Websted

Varmepumper er en moderne bekvemmelighed.Ved at trække luften udefra opvarmer eller afkøler den den, mens den spreder luften ud i rummet.Med dem kan vi holde vores værelser varme i koldt vejr eller køligt i varmt vejr.Noget multifunktion luft til vand varmepumper selv give varmt vand efter behov.


Sådan rengøres en varmepumpe

Men mens den udfører denne tilsyneladende enkle, men alt for komplicerede opgave, begynder støv og snavs at samle sig i den.Det vil føre til, at varmepumpen bruger mere energi - øger elregningen - og lider ydeevnemæssigt.Derfor er det vigtigt at vide, hvordan du rengør din varmepumpe.Rengøring af din varmepumpe bør faktisk være en del af dit generelle rengøringsprogram.

I denne artikel lærer vi trin for trin, hvordan du renser din varmepumpeanlæg og få mest muligt ud af enheden:

Hvordan rengøres en varmepumpe?

Trin 1 Før rengøring af din varmepumpe

Før du rent faktisk går i gang med at rengøre enheden, er der et par ting, du skal tage højde for for at sikre din egen og enhedens sikkerhed.

Sørg for, at enheden er slukket og frakoblet.Strømforsyningen er normalt placeret på udendørsenheden, men ikke altid.Hvis du har svært ved at finde strømkilden til varmepumpen, så kontakt firmaet, der har installeret den.

Det ville være en god idé at bære noget beskyttelsesudstyr - primært masker, handsker og måske beskyttelsesbriller.Dette vil forhindre dig i at indånde støv eller i at få støv i øjnene.

Læs også op i enhedens brugermanual for at lære om alle funktioner, der er specifikke for enheden alene.

Trin 2 Løft dækslet

Du skal bruge en stige, hvis varmepumpen er for højt oppe uden for rækkevidde.De fleste varmepumpelåg åbnes med et blidt ryk.Hængslerne skal trækkes ud med lethed.

Andre modeller kan dog kræve noget afskruning - enten ved hjælp af en skrue eller ved blot at dreje en hætte.Hvis du har problemer med at finde skruerne, skal du konsultere brugervejledningen eller ringe til firmaet, der har installeret enheden.

Trin 3 Fjern filteret

Luftfiltrene er vigtige komponenter til at rense den luft, der kommer ind i dit rum.De fjerner ting som snavs, støv og pollen.Med tiden har der dog en tendens til at samle sig, hvilket gør det sværere for luften at passere igennem.

Det er nemt at tage dem ud - bare løft luftfiltrene op og ud af enheden.Der er normalt en lille flig på forsiden.Nogle modeller har dog filtre, der glider ind og ud gennem en spalte i bunden eller siden af ​​enheden.

Trin 4 Rens filteret

Du kan fortsætte med at rense filtrene med en støvsuger, der er specielt tilpasset til blødt, sart materiale.Du kan også vaske snavset skånsomt væk med vand.Hvis du bruger sidstnævnte metode, skal du sørge for at lade filtrene have tid nok til at tørre, men ikke i direkte sollys.

Trin 5 Rengør spolerne

Når du rengør spolerne på din varmepumpe, er der et par ting, du skal gøre:

  • Støvsug spolerne let først for at slippe af med snavs, der er let at fjerne.Pas dog på ikke at støvsuge for kraftigt, da du skal passe på ikke at beskadige spolerne.

  • Spray spolerne med en lille antibakteriel formel, eller simpel sæbe og vand, og tør af med et blødt stykke klud.

  • Lad enheden nok tid til at tørre helt

Sørg for at være skånsom ved rengøring af spolerne og tør op og ned - følg spolernes korn og aldrig mod den.Spolerne er skrøbelige og kan bøjes under lille tryk.

Brug først en vakuum og derefter en højtryksrenser til at rense varmepumpens udendørsenhed.

Trin 6 Returner filteret

Skub filtrene op i hullerne, der holder tappene i bunden.Sørg for, at den flugter med slidserne og dækker spolerne helt.Returner aldrig filtrene, hvis de stadig er våde.Pas på ikke at beskadige nettet.

Trin 7 Sæt låget tilbage

Mange nyere modeller af varmepumper vil ikke starte, medmindre låget er lukket ordentligt.Luk låget ved at trække dem ned og skubbe dem ind, indtil du hører og mærker et klik.

Sørg også for, at ingen forhindringer forhindrer den i at lukke sikkert.

Fordele ved at rense din varmepumpe

Maksimal varmeoverførsel.Rene enheder arbejder mere effektivt med at varme rummet op hurtigere.Da der er mindre forhindringer i filteret og spolen, kan de gå hurtigere og nemmere til værks.Du vil være ekstra taknemmelig for dine rene varmepumper i vintermånederne eller koldt vejr.

Systemets levetid. Når enheden holdes ren regelmæssigt, bliver den mindre modtagelig for rust og brud.Det betyder, at den holder længere, hvilket sparer dig meget flere penge i stedet for at købe en ny enhed hvert år eller deromkring.

Energieffektivitet. Rene enheder overfører varme meget mere effektivt.Den mindre belastning, som rene enheder udsættes for, betyder, at de bruger mindre energi - alt dette betyder, at de koster mindre i elregningen.Mindre energiforbrug er også godt for miljøet.

Forbedrer luftkvaliteten indendørs.En ren enhed kan filtrere luften bedre.Med det sikrer det, at luften, der kommer ind i huset, er ren og fri for snavs.Dette er især gavnligt for folk med bekymringer over luftens åndbarhed.

Desuden...

Sørg for at rengøre din enhed sæsonmæssigt eller hver 3. måned.Hvis du gør det, kan du redde dig fra en verden af ​​udgifter og modgang.Det ville være fantastisk også at rense andre funktioner, der er specifikke for enheden, såsom ventilatoren og varmeveksleren.

Regelmæssig rengøring forhindrer også skimmelsvamp i at sætte sig og andre sådanne komplikationer som følge af fugtopbygning.

Hvis rengøring af varmepumpen er lidt for skræmmende, skal du altid se brugervejledningen eller ringe til en professionel.Når det så er sagt, håber vi bestemt, at denne artikel er en hjælp til at få dig til selv at rense din varmepumpe.


Også af interesse:
Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Professionel varmepumpeproducent siden 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Kontakt SPRSUN. 7/24 Support. Vi svare med det samme!

Tel: 0086-20-82181867
Mobil: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692