NEWS

Hvad er R410A kølemiddel?

Visninger:0     Forfatter:Site Editor     Publiceringstid: 2023-09-26      Oprindelse:Websted

Hvad er R410A kølemiddel?


Industrien har mange typer kølemidler, og producenterne vælger dem ud fra forskellige egenskaber, herunder deres ozonnedbrydningspotentiale, globale opvarmningspotentiale, energieffektivitet osv. Selvom der er flere varianter, er R-410A det mest almindeligt anvendte kølemiddel i Forenede Stater.


Hvad er et kølemiddel?

Dette refererer til en arbejdsvæske, der bruges i køleprocessen af ​​varmepumper og klimaanlæg.De fleste tilfælde involverer den proces, hvor kølemidlet gennemgår en faseovergang fra væske til gas og tilbage.


Kølemidler kan bruges til at køle dit hjem i de varme årstider, når de bruges i et klimaanlæg.Derudover kan kølemidler bruges til at holde dit hjem varmt i kolde årstider ved hjælp af en varmepumpe.


Du bør også være opmærksom på forskellige vigtige oplysninger om kølemidler for at hjælpe dig med at træffe de rigtige beslutninger.For eksempel er kølemidler stærkt regulerede på grund af deres brændbarhed og toksicitet.


De er også reguleret på grund af HCFC- og CFC-bidraget til ozonnedbrydning og HFC-kølemidlets bidrag til klimaændringer.Kølemidler er 50 gange mere effektive end luft og ti gange mere effektive end vand.De er kontrollerede stoffer på grund af deres brændbarhed, toksicitet og høje tryk.


De bør håndteres af certificerede eller kvalificerede ingeniører eller relevante klasser.De bruges i DX- ​​eller Direct Expansion-systemer til at overføre energi mellem miljøer, dvs. fra inde i en bygning til ydersiden.Fortsæt med at læse for at lære mere om kølemidler, især R-410A-varianten.


Hvad er R-410A kølemiddel?

R-410A er et hydrofluorcarbon eller HFC, en kølemiddelvariant, der bruges til varmepumpeenheder og klimaanlæg.Kølemidlet er også kendt som Genetron R-410A eller Puron.Det blev udviklet til at erstatte R-22 kølemiddel, fordi sidstnævnte viste sig at være ozonnedbrydende. R-22 kølemiddel er ved at blive udfaset på grund af dets skadelige miljøpåvirkninger.R-410A er ikke-brændbart, ikke-ætsende, ikke-giftigt og ødelægger ikke ozon.Den er lavet af to forbindelser, R-125 og R-32, i forholdet 50/50.Oprindeligt var kølemidlet farvet rose;dog har producenterne bevaret en standard lysegrå farve.


Den amerikanske kongres vedtog AIM (American Innovation and Manufacturing) Act, der pålagde EPA (US Environmental Protection Agency) at nedtrappe produktionen og brugen af ​​HFC'er (Hydrofluorocarbons).HFC'er bidrager til klimaændringer og øget global opvarmning.


Reglerne under AIM Act er beregnet til at reducere HFC-brugen med 85 % inden 2036. Denne regel vil i sidste ende begrænse R-410A, da den indeholder HFC R-125 og sandsynligvis vil blive erstattet af andre kølemidler.


Historien om R-410A kølemiddel

Honeywell (oprindeligt kaldet Allied Signal) skabte og patenterede R-410A i 1991, og andre globale producenter fik licens til at producere kølemidlet.Honeywell er dog fortsat førende inden for salg og kapacitet.Kølemidlet blev med succes kommercialiseret i klimaanlægget i 1996.


Overgang fra R-22 kølemidler til R410A variant

R-410A kølemidlet er blevet populært i de fleste vestlige lande, herunder Japan, Europa og USA.For det meste skyldes det den systematiske udfasning af R-22 kølemiddelvarianten.De fleste conditionere, der brugte R-22, krævede, at forskellige dele blev udskiftet, da skiftet til R-410A fandt sted.Dette skyldtes, at sidstnævnte arbejdede under højere pres.


Derudover krævede systemer designet til R-410A kølemidler, at servicepersonale brugte nye værktøjer, sikkerhedsstandarder, teknikker og udstyr under servicering.Udstyrsproducenterne er opmærksomme på ændringerne og kræver, at professionelle servicefolk bliver certificeret til installation og vedligeholdelse af systemerne.


Ud med R-22, ind med R-410A

Montreal-protokollen opstiller forskellige vilkår, der dikterer, at United States Environmental Protection Agency udfaser fremstilling og import af R-22-kølemidler.R-410A kølemidler erstattede R-22 kølemidlet i 2010 for amerikanske varmepumper og klimaanlæg producenter.


USA tog denne beslutning, fordi R22-kølemidlet drastisk påvirkede ozonlaget og skadede økosystemet.Derudover har R22-kølemidlets lækager en meget negativ effekt på planeten.Chancerne er, at hvis du har en enhed, der bruger R-22 kølemidler, bør du planlægge at skifte snart.


Husk, at R-22 kølemidler bliver dyrere, og det er ikke ulovligt at have enheder, der bruger R-22 kølemidler.Udfasningen påvirker dog udbuddet, hvilket fører til højere omkostninger.Det påvirker også din R-22-enheds servicering, fordi der er en øget chance for, at din HVAC-servicemedarbejder ikke får adgang til et R-22-kølemiddel, der skal bruges, når du reparerer eller servicerer dit HVAC-system.


Andre lande har forskellige udfasningsdatoer;USA forbød dog produktion eller import af R-22 kølemidler.De eneste tilgængelige kilder til kølemidlet er genvindinger fra eksisterende enheder og tidligere lagre.Brugen af ​​R-410A kølemiddel er hurtigt udvidet og erstattet hurtigt R-22 kølemiddel.


R-410A's miljøpåvirkninger

I modsætning til andre alkylhalogenid-kølemidler indeholder R-410A-kølemidlet ikke klor og brom.Det har fluor, som ikke nedbryder ozonlaget, hvilket gør det til en mere populær mulighed, da ozonnedbrydende kølemiddelvarianter er ved at blive udfaset.Alligevel er dets globale opvarmningspotentiale højere end CO2.


Uanset hvad giver R-410A en højere SEER-klassificering end R-22-systemer, fordi de reducerer strømforbruget.I nogle tilfælde er den globale opvarmningspåvirkning lavere end for R-22-systemer.Kølemidlet er at foretrække, når kortvarig ozonnedbrydning er mere kritisk end reduktion af global opvarmningspotentiale.


R-410A: Egenskaber

R-410A er en HFC (hydrofluorcarbon) klasse af kølemiddel, der består af R-125 og R-32 i lige dele.Kølemidlets kemiske formel er CHF2CF3 + CH2F2.Det er klassificeret som en azeotropisk kølemiddelblanding, hvilket indebærer, at dets to forbindelser tilsat koger ved forskellige temperaturer.


Sammensætningen har minimal glidning, hvilket betyder temperaturforskellene fra det første stof begynder at koge og det andet stopper.Blandingen har et -55,3 grader Fahrenheit kogepunkt.


Derudover har R-410A en kritisk temperatur på 163 grader Fahrenheit og et kritisk tryk på 711 PSI.Den har nul ozonnedbrydningspotentiale, 1890 global opvarmningspotentiale og er i A1 ASHRAE-sikkerhedsgruppen.


Bruger R-410A kølemiddel

R-410A kølemiddel er perfekt til nye højtrykssystemer som kabinetenheder, vandkølingsudstyr, køleenheder, der bruges i komfortklimaanlæg og lukkede styreenheder.R-410A kølemidlet bruges i forskellige industrielle og kommercielle køleapplikationer.


Det har dog et par ulemper, herunder en høj grad af overhedning og kompressionstryk.Derudover har kølemidlet et øget globalt opvarmningspotentiale (GWP).R-410A's globale opvarmningspotentiale er 1890, mens kuldioxid er 1. Det betyder, at R-410A kølemidlet bidrager til den globale opvarmning 1890 gange mere end kuldioxid.


Hvor meget koster det at installere en R-410A enhed?

R-410A-enheder er den bedst egnede mulighed for personer, der udfaser R-22-enheder.Kølemidlet nedbryder ikke ozonlaget;den er dog stadig ikke kompatibel med R-22-enheder.Det kræver således, at boligejere installerer et nyt system.Enheden koster mellem 3000 og 7000 dollars, mens kølevæsken koster mellem 70 og 180 dollars for en 25-punds beholder.


Enhedsomkostningsfaktorer

Masser af elementer påvirker en R-410A enheds pris.En afgørende faktor er imidlertid SEER-tallet (Seasonal Energy Efficiency Ratio).Enheder med bedre SEER-tal fungerer bedre og er mere energieffektive.


Det nuværende minimum SEER-nummer standardiseret af den amerikanske regering er 14 i syd og 13 i nord.Imidlertid kan teknologiske fremskridt påvirke minimum SEER-rating på mindst 14 i USA.


Pris: R-410A vs.R22

R-410A koster mere end R22.Denne omkostning kan dog ikke sammenlignes med mængden af ​​kontanter, der påløber ved genopfyldning af R22-enheder, plus betaling for reparation og vedligeholdelse af forældede systemer.R22-enheder er begrænset til licenserede serviceteknikere til eksisterende HVAC-systemer.Det har en høj pris, der sandsynligvis vil vokse over tid på grund af knaphed på forsyninger.


Du behøver ikke at udskifte dit kølemiddel ofte.Hvert 12. til 15. år er okay.Din enhed bliver dog mindre effektiv og kræver vedligeholdelse fra en lokal VVS-entreprenør.Dette kan koste dig tusindvis af dollars i reparationer og muligheden for at klare dig i sommervarmen.


Husejere kunne bytte kølemidler og undgå at få en ny enhed helt.R-22-enheder er imidlertid inkompatible med R-410A-kølemidler på grund af deres høje driftstryk.


Hvorfor skal du ændre R-410A-systemer?

R-410A-systemer er miljømæssigt sikrere at bruge end R-22 kølemidler.Derudover bliver R-22 kølemidler dyrere og vanskeligere at skaffe, fordi de er ved at blive udfaset.R-22 kølemidlers knaphed gør det svært for serviceteknikere at vedligeholde og reparere dit R-22 klimaanlæg.Over tid gør dette enhederne mindre effektive.


En anden fordel ved R-410A enheder er, at de er mere energieffektive end R-22 enheder.Enhederne absorberer og spreder varme lettere, hvilket gør dem mere effektive.Kølemidlet opvarmer eller køler dit hjem bedre end enheder lavet til R-22 kølemidler.


Endelig tager R-22 kølemidler længere tid at slippe af med absorberet varme sammenlignet med R-410A kølemidler.Dette gør R-22 kølemiddel mere tilbøjelige til at brænde din kompressor ud.


Konklusion

R-410A er et bedre alternativ til de fleste kølemidler.Det er dog ikke perfekt og har sine mangler.Uanset hvad er det ret effektivt og kunne være en pålidelig løsning.Kølemidlet er mere miljøvenligt og sparer dig penge i det lange løb sammenlignet med R-22.


Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Professionel varmepumpeproducent siden 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Kontakt SPRSUN. 7/24 Support. Vi svare med det samme!

Tel: 0086-20-82181867
Mobil: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692