NEWS

Varmepumpe kølemiddel: typer og tips

Visninger:0     Forfatter:Site Editor     Publiceringstid: 2023-08-04      Oprindelse:Websted

Varmepumpe kølemiddel


Varmepumper er en populær og grønnere mulighed for opvarmning af boliger og erhvervsbygninger.De er stærkt afhængige af et kølemiddel for at fungere.Kort sagt hjælper et kølemiddel varmepumpen med at udføre sit arbejde, når den komprimeres til at opvarme din bygning.De kølemidler, der bruges inde i varmepumper, varierer på tværs af de forskellige mærker.Din varmepumpes kølemiddel påvirker også dens holdbarhed, funktion og CO2-fodaftryk betydeligt.


HFC-kølemidler som R410A og R134A er de mest brugte varmepumpekøleskabe.Dette kølemiddel har en fantastisk termodynamik og en lav GWP, derfor dens popularitet.Der er dog nogle andre typer kølemidler.Mens producenterne forsøger at sammenstykke en kulstoffri fremtid, fokuserer de nu på at imødekomme efterspørgslen efter energieffektive, miljøvenlige varmepumper.Lad os se på de mest almindelige typer kølemidler, der findes i moderne varmepumper.


Hvad er en varmepumpe kølemiddel?

Et kølemiddel er den overførselsmåde, en varmepumpe bruger til at transportere termisk energi fra én kilde til en køleplade.Varmepumpen gør sit arbejde ved at optage varme fra omgivelserne og frigive den andre steder.Kølemidlet er et vigtigt varmevekslerprodukt på grund af dets hurtige faseovergang fra gas til væske.


Det er vigtigt at bemærke, at et kølemiddel ikke producerer kulde eller varme;den overfører det kun.Kølemidlet fordamper indendørs, absorberer varme fra luften og sænker temperaturen.Kondensering overfører derefter denne varme til et andet sted.Varmepumper arbejder gennem en omvendt proces.


Hvordan virker en varmepumpe kølemiddel?

For bedre at forstå den nøjagtige rolle af et kølemiddel i en varmepumpe, lad os først komme ind på, hvordan varmepumpen fungerer;om vinteren tager det varme udefra, så absorberes varmen af ​​de indvendige spoler, mens den om sommeren tager indendørs varme, frigiver den på ydersiden for at afkøle dit hjem.


Korrosion, brud eller fejlagtig installation kan føre til utætheder, som igen reducerer kølemidlets niveau.Et tab af kølemidlet kan medføre, at der dannes is på en varmepumpes spoler, og de kan ikke længere køle luften.Hvis dette sker, vil det hjælpe med at få en ekspert til at finde og løse problemet og erstatte det tabte kølemiddel.


Egenskaber for en varmepumpe kølemiddel

Kølemidlernes egenskaber varierer på tværs af forskellige anvendelser.Men alle kølemidler deler følgende fælles fysiske egenskaber:

● 0°C og under kogepunktet

● Lav GWP

● Genanvendelig

● Ikke brandfarlig

● Lækagedetekterbar

● Driftsstabilitet

● Lave produktionsomkostninger

● Lav miljøbelastning ved tab


Faktorer, der skal overvejes, når du vælger et kølemiddel med varmepumpe


Effektivitet og bæredygtighed

GWP-klassificeringen angiver den faktiske påvirkning af kølemidler, når et kølemiddel frigives til miljøet.Varmepumpe- og kølemiddelteknologiske fremskridt og bevidsthed om lavt CO2-fodaftryk har resulteret i en markant lav GWP.


Der er dog stadig lang vej igen, fordi kølemidler påvirker miljøet indirekte, f.eks. emissionerne forårsaget af elproduktionen til udstyret.Derfor bør du overveje energieffektiviteten af ​​en varmepumpe ved køb.


Tryk

Varierende kølemidler har forskellige kondenseringstryk ved samme temperatur.Når temperaturen eller trykket af et kølemiddel bliver for højt, kan det ikke længere fungere.I et sådant tilfælde kan varmepumperne ikke fungere med visse kølemidler - men ulempen er for lavt tryk.Behovet for høj volumen ved lavt tryk fører til ekstra omkostninger.


Sikkerhed og pålidelighed

Kølemidlet skal være ikke-brændbart og ikke-giftigt for at eliminere eventuelle sikkerhedsproblemer fra beboerne i den bygning, hvor varmepumpen er installeret.Disse faktorer afgør også, om en varmepumpe overholder lokale regler og regler.


Vidste du, at Next Gen varmepumpekølemidler siges at være let brandfarlige?Det ville hjælpe at søge afklaring på denne faktor, når du søger efter en varmepumpe.


Tilgængelighed og omkostningseffektivitet

Et af de nye problemer på varmepumpemarkedet er en prisstigning på grund af mangel på nye kølemidler.Du bør også sikre dig, at du arbejder med troværdige eksperter og virksomheder, i betragtning af at feltet er oversvømmet med teknikere, der har brug for mere uddannelse.


Prisen for et kølemiddel er en anden faktor, du bør overveje, da der kan være behov for at udskifte kølemidlet i tilfælde af en lækage.


Kritisk temperatur

Der er en vis temperatur, ved hvilken den maksimale kondensering af en kølemiddeldamp opstår.Denne proces kan ikke forekomme ud over denne temperatur (kritisk temperatur), uanset hvilket tryk der påføres.


Efter at have nået en bestemt temperatur går kølemidlet også ind i en tilstand karakteriseret ved temperatur- og trykniveauer, der overstiger det kritiske punkt.I denne tilstand bliver det vanskeligt at skelne mellem damp- og væskefaserne i et kølemiddel.


Typer af varmepumpekølemidler


R-410A

R410A er det mest almindelige kølemiddel, der bruges i varmepumper.Den består af en kombination af flere HFC'er.Alle disse HFC'er har det samme kogepunkt, hvilket gør det muligt at bruge dette kølemiddel ved lave temperaturer.R410A blev oprettet for at erstatte R22s nye anvendelser.Fordi R410A kræver betydeligt mere tryk for at fungere, er den uegnet til systemer, der oprindeligt er designet til R22.


R134A

Efter bekymringer om nogle skadelige virkninger af HCFC'er og CFC'er på miljøet, blev R134A udviklet til at erstatte R-12'er.Det falder ind under kategorien HFC'er.Det bliver mere og mere populært, fordi det ikke er brandfarligt, skadeligt eller ætsende, så du kan trygt håndtere det.


Det bruges hovedsageligt i varmepumper, men der er andre anvendelser, f.eks. i lægemidler og som drivmiddel.Da dets kogepunkt er -14,9 grader eller 26,1 grader, forekommer det i atmosfæren som en gas ved eksponering.Denne kølevæske er ikke fuldt kompatibel med mineralske kølemidler eller R-12 smøremidler.


R407C

Kølemidlet R407C har en lav GWP og er yderst effektiv.Tænk på det som et alternativ R22, da det er mindre skadeligt for ozonlaget.R407C blev skabt til at fungere på samme måde som R22 i varmepumper.Det er også anvendeligt i systemer, der fungerer ved mellemtemperaturer.


Det er ikke tilrådeligt at bruge et hvilket som helst kølemiddel til at fylde kølemiddelniveauet op i en varmepumpe.Dette skyldes, at de ikke alle er kompatible.For eksempel bør du undgå at bruge R-407C kølemiddel i et R-22 system.


R32

R32 er et andet populært kølemiddel i varmepumpeindustrien.Denne HFC kan bruges som erstatning for mere skadelige kølemidler som R22 og R410A uden at påvirke miljøet negativt.Desuden har den en fantastisk termodynamisk ydeevne og er ikke-brændbar for bedre sikkerhed.GWP for R32 er lavere end for andre kølemidler som R410A og R22.Den har også en billigere driftsomkostning på grund af dens øgede energieffektivitet.I de senere år har R32 erstattet R22 og andre forældede kølemidler i varmepumper.


R1234ZE

R1234ze er et enkeltkomponent kølemiddel med en ekstrem lav GWP og bruges ofte til at erstatte R134a i dens applikationer.Dens energieffektivitet svarer til R-134A.Dette kølemiddel medfører også lave driftsomkostninger og er ikke brændbart.


R290

EPA anbefaler at bruge R290 i stedet for mere skadelige kølemidler som R502,404A og R22.Kun autoriseret personale, der har modtaget den nødvendige uddannelse og certificering, må servicere og reparere varmepumper indeholdende R290.


744 kr

Før freoner blev udviklet, var kuldioxid (CO2) et almindeligt kølemiddel, men det blev udfaset, efterhånden som teknologien til at anvende det blev forbedret.Dens lave temperatur og høje tryk kan dog være problematisk på trods af dens enestående termo-fysiske egenskaber.Desuden er dens volumetriske kapacitet betydeligt større end den for almindelige kølemidler.Dette kølemiddel har en effektiv fordampervarmeoverførsel takket være dets varmeledningsevne.Desuden kræver de et mindre samlet udvalg af udstyr, end det er nødvendigt, når man arbejder med HCFC'er og CFC'er.


Derudover er mindre rørstørrelser anvendelige på grund af det lavere trykfald. CO2 er en levedygtig mulighed, men kræver omhyggelig håndtering for at sikre brugersikkerheden.Da kuldioxid ikke kan genkendes af duft, kan det forårsage farlige niveauer af ilt i kroppen uden at blive bemærket.Desuden producerer den ingen lugt, og du kan undlade at opdage en lækage, når der er en.Sensorer kan bruges til at advare i tilfælde af en CO2-lækage.Nødventilation er også vigtig ved brug af varmepumper med dette kølemiddel.


Betyder typen af ​​varmepumpe kølemiddel noget?

Da der findes en bred vifte af varmepumpekølemidler, opstår spørgsmålet om, hvilken type kølemiddel der bruges eller ej.Miljømæssig bæredygtighed er et afgørende mål;Derfor bør du overveje, hvilken type kølemiddel din varmepumpe bruger.En af de nemmeste måder at kategorisere kølemidler på er deres forskellige egenskaber.


Det ville være nyttigt at bemærke, at 1 angiver, at et kølemiddel ikke er brændbart, mens 2L angiver, at et kølemiddel er let antændeligt.3 angiver på den anden side, at det er meget brandfarligt, selvom dette næsten er umuligt for et kølemiddel.


For eksempel er (R290) et brandfarligt kølemiddel, så tjek producentens forholdsregler for sikkerhed.Lave og høje toksicitetsniveauer er angivet med henholdsvis bogstaverne A og B.A1-kølemidler, såsom R134A og R410A, er sikre til menneskelig brug, da de er ikke-brændbare og ikke-toksiske.


Tag væk

Nu hvor du kender de forskellige typer varmepumpekølemidler, skal du overveje kravene til din varmepumpeapplikation, så du vælger et med det mest passende kølemiddel.Eksperthjælp ville også række langt.Af denne grund er SPRSUN det bedste bud på alle dine varmepumpebehov med R32, R290 og R410A kølemiddeltyper.


Related Products

indholdet er tomt!

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Professionel varmepumpeproducent siden 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Kontakt SPRSUN. 7/24 Support. Vi svare med det samme!

Tel: 0086-20-82181867
Mobil: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692