NEWS

Kraften nedefra

Visninger:0     Forfatter:Site Editor     Publiceringstid: 2016-06-15      Oprindelse:Websted

Redaktørens bemærkning: Det nordlige Kinas fyringssæson er i høj grad skylden for regionens smog og luftforurening på grund af det enorme forbrug af kul i processen.En startup i Jilinprovinsen har til formål at løse problemet ved at erstatte kul med vedvarende geotermisk energi i et forsøg på at træde ud af kulstofenergi-æraen.

Fyringssæsonen starter i november i det nordlige Kina, hvor milliarder af tons kul forbrændes i omkring fem måneder.Men samtidig med at den bringer varme til borgerne, skaber opvarmningsprocessen smog og forværrer luftforurening.

En startup i Jilin - en af ​​de største kulforbrugsprovinser i den nordøstlige del af landet - har dedikeret sig til at erstatte kul med ren og vedvarende geotermisk energi.

Takket være geotermisk energi forbliver vand, der ligger 15 til 400 meter under jorden, på 10 til 20 grader Celsius.Afkøling af det underjordiske vand ned til nul grader kan frigive varme, som kan bruges til at opvarme bygninger.Teoretisk set vil vandet så blive frigivet tilbage til naturen uden forurening.

Li Dewei, professor i School of Earth Sciences ved China University of Geosciences, påpeger, at geotermisk energi kan anvendes mere effektivt end vind- og solenergi, fordi sæson, vejr og daglige ændringer ikke forstyrrer udnyttelsesprocessen.

Men, siger han, det kræver avancerede teknologier at træde ud af 'kulstofenergiens æra' og gå ind i 'den geotermiske energis æra'.

Faktisk har grundvandsvarmepumper (GWHP'er) baseret på geotermisk energiteknologi eksisteret længe siden de blev opfundet i 1912 i Europa og introduceret i Kina i 1990'erne.Det kinesiske fastlandsmarked er enormt, men det udviklede sig langsomt i landet på grund af sikkerhedsproblemer og en lang tilbagebetalingsperiode.

GWHP-markedet nåede i 2013 op på 3,5 milliarder yuan (539 millioner dollars) med en vækstrate på omkring 10 procent i gennemsnit, mens industriens vækstrate var omkring 3 procent, ifølge en markedsrapport fra abi.com.cn - et professionelt informationswebsted om husholdninger hårde hvidevarer.

Kraften nedefraJilin-opstarten - Hopenergy Co Ltd - er den første i provinsen, der integrerer bygningsinformationsmodellering (BIM) - en international digital repræsentation af fysiske og funktionelle karakteristika for et anlæg - med bygningsvarme- og kølesystem.

'Det kan give direkte og præcise oplysninger om ingeniørarbejde, kvantificere ingeniøromkostninger, fremskridt og konstruktionsstyring,' siger Hopenergy-grundlægger Liu Ziqi.

Født i 1987 voksede Liu op i nærheden af ​​en kulmine i en lille by i byen Jiaohe, Jilin-provinsen, da hans far var revisor i en af ​​de mange kulminer i byen.At se kulminearbejdernes elendige liv med sine egne øjne har plantet et frø i hans unge hjerte for at lave en forandring.

For at undgå at være kulminearbejder studerede han hårdt for at få sin bachelor- og mastergrad ved Northeast Normal University.Efter endt uddannelse blev han inviteret til at blive i skolen og undervise, men han afviste tilbuddet og etablerede sin egen startup i 2013.

Opstarten designede en integreret plan for et indkøbscenterprojekt i byen Huichun, også i Jilin-provinsen.Ejeren af ​​indkøbscenteret havde planlagt at bruge kulstof til opvarmning om vinteren og centralt klimaanlæg til køling om sommeren, men henvendte sig til Hopenergys plan baseret på GWHP.

Planen sparede indkøbscentrets operatør for 63.173 kilo kul og reducerede emissioner på 17.183 kilo kulstøv og 62.984 kilo kuldioxid.Derudover reducerede det driftsomkostningerne med en tredjedel hvert år.

Holdet udførte ingeniørarbejdet for den 21.000 kvadratmeter store bygning på kun to måneder.Ifølge Liu er deres tilbagebetalingsperiode normalt inden for tre måneder.

Sidste år opgraderede virksomheden sin teknologi ved at erstatte det underjordiske vand med genbrugsvand, hvilket fremmer grøn energi til det yderste.

I løbet af 10 dages ingeniørarbejde anvendte de teknologien på en 1200 kvadratmeter stor bygning, hvilket sparede dem for 4.428 kg kul hvert år med en årlig driftsomkostning på kun 20.000 yuan.

Men Liu er ikke tilfreds med blot at spare energi - han er ubønhørlig i at søge at forbedre livskvaliteten på samme tid.

'Vi kan ikke designe energieffektive bygninger på bekostning af folks komfort og sundhed. Ellers er det meningsløst,' siger han.

Han opdagede, at enkeltpersoner ikke kan justere temperaturen med kulfyret centralvarme, så indendørstemperaturerne kan være for høje i de varmere dage om vinteren.

Nogle gange er vi endda nødt til at åbne vinduerne, fordi indendørstemperaturen kan nå op til 25 grader,' tilføjer Liu.'Dette er også totalt spild af energi.\

Derfor ledede han teamet i udviklingen af ​​et selvjusterende temperatursystem og søger nu om patent.Systemet kan automatisk justere indendørs temperaturer i henhold til udendørsvejret og datadata for bygningsfunktioner, hvilket undgår unødigt spild af energi.

grace@chinadailyhk.com

(HK Udgave 28.04.2016 side 9)Related Products

indholdet er tomt!

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Professionel varmepumpeproducent siden 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Kontakt SPRSUN. 7/24 Support. Vi svare med det samme!

Tel: 0086-20-82181867
Mobil: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692