NEWS

Forlæng levetiden på din vandvarmer ved at udskifte anodestangen

Visninger:0     Forfatter:Site Editor     Publiceringstid: 2016-07-08      Oprindelse:Websted

Udskiftning af anode stang i en vandvarmer, før den svigter, kan bremse korrosion inde i tanken og forlænge vandvarmerens levetid betydeligt, nogle gange endda fordoble den.

De fleste vandvarmertanke er stål med en tynd glasforing for at beskytte metallet mod korrosion.Da foringen til sidst revner, har tanke en anden forsvarslinje mod rust: en lang metal 'anodestang', der tiltrækker ætsende elementer i vandet.Når selve stangen bliver så korroderet, at den ikke længere kan udføre sit arbejde, ruster tanken hurtigt ud, lækker og trænger til udskiftning.Men hvis du udskifter din anodestang, før den fejler, cirka hvert femte år, kan du fordoble levetiden på din vandvarmer.

Stænger er lavet af magnesium, aluminium eller aluminium/zink legering.Udskiftningsstænger af aluminium sælges i hjemmecentre.I de fleste tilfælde er det sekskantede hoved af stangen synligt på toppen af ​​vandvarmeren.Hvis du ikke kan se det sekskantede hoved, så tjek din brugermanual.Stangen kan være under vandvarmerens metalplade eller forbundet til varmtvandsudløbsnippelen.(Nogle nyere plastikforede tanke har ingen anodestænger, der skal erstattes.)

Før du går i gang, skal du lukke afspærringsventilen, tænde for det varme vand ved en vandhane for at lette trykket og slukke for elektriciteten eller gassen til varmeren.Åbn afløbsventilen nær bunden af ​​tanken og dræn flere liter vand ud. Advarsel: Vandet er varmt!

Tøm lidt vand fra tanken for at kontrollere for rust.Det er tid til en ny vandvarmer, hvis du ser rustne flager (ikke kun orange vand, som kan komme fra tærede rør eller brøndvand).Hvis vandet er rent, skal du fjerne stangen for at kontrollere dens tilstand.

For at løsne stangen skal du bruge en luftkompressor, en 1/2-tommers slagnøgle og en 1-1/16-tommer.stikkontakt.Hvis du ikke har en slagnøgle, så køb en billig en til omkring $30.Selv med en afbryderstang kan det være næsten umuligt at bryde anodestangen fri.

Sluk for strømmen eller gassen.Luk derefter koldtvandsventilen i toppen af ​​tanken og tøm flere liter.Løsn sekskanthovedet med slagnøglen, men skru det af resten af ​​vejen med hånden.

Antydning: Sekskanthovedet kan være under en plastikhætte.Afdæk det, og træk det derefter op og ud for at kontrollere dets tilstand.

Køb en ny anodestang i et hjemmecenter eller online.Installer en fleksibel stang, hvis du har mindre end 44 tommer frirum over dit varmelegeme.Tænd for vandet, strømmen eller gassen, og bøvs luften fra systemet.Tjek tilstanden af ​​din anodestang hvert tredje år.

Hvis sekskanthovedet er sat under toppen af ​​varmeren, skal du bruge en 1-1/16-in.stikkontakt for at nå det.Hvis det stikker ud over toppen, kan du bruge enhver type skruenøgle.Chancerne er, at din gamle anodestang vil blive frosset på plads af korrosion.Skyl hovedet med et spraysmøremiddel såsom WD-40 og giv det et par minutter til at trænge ind.Du skal muligvis også skubbe et 'snyder'-rør over nøglehåndtaget for at øge dit drejningsmoment.Vægten af ​​vandet i tanken er normalt nok til at forhindre, at hele varmeren drejer.Men hvis den begynder at bevæge sig, så få en hjælper (eller to) til at holde den på plads.

Når trådene går løs, skal du stoppe med at dreje og se efter vand omkring sekskanthovedet.Hvis du ser lækage, skal du tømme tanken yderligere.Hvis du ikke har tilstrækkelig frihøjde til at trække stangen ud af tanken, bøj ​​den, når du fjerner den.Når du så køber en ny stang, skal du vælge en fleksibel, 'segmenteret' version.Smør Teflon-rørgevindtætningsmiddel på gevindene på den nye stang, før du installerer den.Brug ikke tape, da det kan reducere stangens effektivitet.Før du tænder for vandet og elektriciteten eller gassen, skal du tømme endnu en gallon ud af tanken for at skylle resterende snavs ud.

Nødvendige værktøjer til dette projekt

Få de nødvendige værktøjer til dette gør-det-selv-projekt på linje, før du starter - du sparer tid og frustration.

  • Luftkompressor

  • Fatning/skraldesæt

  • Spand

  • Impact Wench

  • Klude

Nødvendige materialer til dette projekt

Undgå indkøbsture i sidste øjeblik ved at have alle dine materialer klar i forvejen.Her er en liste.

  • Spray smøremiddel

  • Snyderør (stålrør, der passer over topnøglehåndtaget for at øge drejningsmomentet)

  • Teflon rørgevindforsegling

  • Anode stangRelated Products

indholdet er tomt!

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Professionel varmepumpeproducent siden 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Kontakt SPRSUN. 7/24 Support. Vi svare med det samme!

Tel: 0086-20-82181867
Mobil: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692