NEWS

Fem trin til at frigøre EU's afkølingspotentiale

Visninger:0     Forfatter:Site Editor     Publiceringstid: 2017-06-26      Oprindelse:Websted

I vores moderne samfund er køling en nødvendighed, der har en stærk indflydelse på sundhed, produktivitet på arbejdet, reduktion af madtab, industrielle processer og meget mere.At holde os selv kølige, bæredygtigt, betyder, at vi også kunne holde planeten kølig, skriver Jürgen Fischer.

Jürgen Fischer er præsident for Danfoss Cooling Segment.
Kan du forestille dig en verden uden afkøling?Har du åbnet dit køleskab i dag for at tage frisk kold mælk frem til dine morgenkorn eller kaffe?Dette ville ikke være muligt uden køleteknologi.

Efterhånden som teknologien udvikler sig og den globale befolkning vokser, forventes behovet for afkøling at stige eksponentielt.
Europa-Kommissionen forventer, at efterspørgslen efter rumkøling i EU vil stige med 70 % i 2030. I 2060 forventes kølesektoren at overgå varmesektoren og overhale den med 60 % i slutningen af ​​århundredet.

Efterspørgslen efter køling vil også stige i takt med, at vores samfund bliver mere digitaliseret.Næsten halvdelen af ​​et datacenters elektricitet bruges til køling, og datacentrets strømforbrug blev næsten firedoblet til 43 GW mellem 2007 og 2013 – et beløb svarende til Sydafrikas produktionskapacitet.

Det er afgørende, at vi leder vejen mod en bæredygtig kølesektor.Vi er en uge forud for vedtagelsen af ​​Rådets generelle tilgang til direktivet om energieffektivitet og direktivet om bygningers energimæssige ydeevne.Dette er en vigtig milepæl på rejsen for at opnå den fulde dekarbonisering af kølesektoren.

For mig skal den kommende lovgivningsramme forme vores sektor på fem måder:

1. Øg bevidstheden om energibesparelsespotentialet ved køling med forbrugeren i fokus
Vi undervurderer vigtigheden af ​​afkøling for det moderate europæiske klima.Køleskabet og fryseren, apparater, der findes i næsten alle moderne hjem, er ansvarlige for den største enkeltstående køleenergibelastning.I Storbritannien bruger de 4 % af al elektricitet – op til 13 TWh om året.

Køling stopper ikke i hjemmet.Supermarkeder bruger i øjeblikket op til 2 % af et lands elektricitet.70% af vores fødevarer er kølet eller frosset, når de produceres, og yderligere 50% er udstillet i et køleskab i detailhandlen.Online fødevaredetailhandel og levering af fødevarer til forbrugernes dørtrin forventes at vokse fra 10 % til 40 % i 2027, hvilket øger brugen af ​​kølevogne.

2. Reducer kølebehovet på bygningsniveau, mens du sikrer indendørs komfort
Store bygninger, især kontorbygninger og hospitaler, ville være ubeboelige uden aircondition.Direktivet om bygningers energimæssige ydeevne og energieffektivitetsdirektivet skal derfor være to kilder til at overveje for dekarboniseringen af ​​bygningsmassen inden 2050 (ny artikel 2a).Store renoveringskrav og næsten-nulenergibygninger vil kræve bedre ventilation og til en vis grad mere klimaanlæg, efterhånden som bygninger bliver bedre isoleret.

Mere effektive apparater, solafskærmning og vinduesteknologi kan til en vis grad afhjælpe denne efterspørgsel, men vi skal også søge at integrere køleteknologi med vedvarende energikilder.

3. Gør det muligt for kølesektoren at fremskynde optagelsen af ​​vedvarende energi
Drevet af klima- og energirammen for 2030 vil 45 % af elektriciteten blive produceret af vedvarende kilder, hvilket skaber behov for bedre energilagring og øget efterspørgselsstyring.Med et gunstigt politisk miljø kan køleteknologi understøtte dette mål.Varmepumpernes voksende rolle er endnu en måde at integrere overskydende vedvarende energikapacitet på, som skal stimuleres yderligere af politik.

Fjernkøling kan være i stand til at integrere overskydende kølekapacitet og give fri køling via søer og naturlige vandområder.Hvis vi kombinerer systemer, finder vi de mest energieffektive løsninger.

4. Avanceret sektorkobling og systemtænkning
Integrering af varme- og kølesektorer kan give enorme effektivitetsgevinster.For eksempel kan genvinding af uundgåelig spildvarme i supermarkeder, muliggjort af smarte bygninger, være et andet målområde for politik.I et casestudie i Danmark blev varmeregningen i et lokalt supermarked reduceret med 80 % ved at bruge varmegenvinding og sende varmen fra butikkens kølesystem tilbage til fjernvarmenettet.

Systemtænkning skal være front og center.Det er muligt at integrere supermarkeder i det større energisystem og låse op for overskydende kapaciteter, der udgør 70 % af en kompressors kølekapacitet – som så kan stilles til rådighed under energispidsbelastning.

Teknologien eksisterer – dog skal politikken tilskynde til innovation og tilskynde til de nødvendige investeringer.I øjeblikket fraråder flere medlemslande denne innovation via dobbeltbeskatning af varme.

5. Implementer digitalisering som en muliggører for mere bæredygtig køling
Digitalisering kan være en game changer for sektoren.Vi kan allerede se, at big data og analyser giver os mulighed for at anvende teknologi på en mere intelligent måde, udnytte effektivitetsgevinster og få adgang til kølekapaciteter, der var underudnyttet før.

I øjeblikket går 9 % af de producerede fødevarer i EU tabt på grund af manglende tilstrækkelig køling.Overvågningssoftware, der sporer temperatur og fugtighed langs kølekæden, kan reducere fødevaretabet betydeligt og reducere sektorens energi- og vandforbrug.Politikker til fremme af energieffektive og tilstrækkeligt overvågede forsyningskæder skal derfor være et andet fokuspunkt i EU.

De første skridt til at øge bevidstheden og forklare betydningen af ​​køling for europæiske borgere blev taget i denne uge ved CoolingEU-lanceringsarrangementet som en del af EU Sustainable Energy Week.Dette initiativ starter en bevægelse af industrier, der arbejder sammen på tværs af fjernenergi, varme, køling, ventilation og aircondition for at vække den sovende gigant af bæredygtig køling.

Lad os gøre én ting helt klart – køling er ikke luksus – det er en væsentlig del af vores moderne samfund.Og hvis vi formår at gøre det bæredygtigt, vil vi også holde planeten kølig.

Originalen er fra http://www.euractiv.com/section/energy/opinion/five-steps-to-unlock-the-eus-cooling-potential/.


Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Professionel varmepumpeproducent siden 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Kontakt SPRSUN. 7/24 Support. Vi svare med det samme!

Tel: 0086-20-82181867
Mobil: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692