NEWS

Enkeltfase vs.Trefasede varmepumper

Visninger:0     Forfatter:Site Editor     Publiceringstid: 2023-05-04      Oprindelse:Websted

c2523cd576eec8d766eaecec0e3d1ef


Der findes mange typer varmepumper derude, herunder støv- og kanalløse varmepumper.Men når det kommer til den strøm, de forbruger, er varmepumper kategoriseret i:

1-fasede varmepumper

Trefasede varmepumper

Som navnene antyder, er enfasede enheder afhængige af enfaset elektricitet, mens trefasede enheder anvender trefaset elforsyning.Generelt er enfasede varmepumper kompakte og beregnet til hjemmebrug, mens deres trefasede modstykker hovedsageligt anvendes kommercielt.Ikke desto mindre bliver trefasede enheder med teknologiske fremskridt mere populære til hjemmebrug.

Nogle producenter har valgt at dyppe tæerne i de enfasede varmepumper og fremstille større enheder, hvilket er en fantastisk niche.Så igen giver det flere problemer at køre massive varmepumper på enfaset elektricitet.For eksempel har kompressormotorer normalt kraftige startstrømme, hvilket kan føre til flimren af ​​lys eller funktionsfejl på elektriske apparater, der deler en stikkontakt med varmepumpen.

Du har to muligheder for at løse problemet med flimrende lys og defekte elektriske apparater.Først kan du installere en trefaset kompressor og en inverter, som omdanner enfaset forsyning til 3-faset strøm.Denne løsning løser problemet tilstrækkeligt, men giver desværre anledning til to problemer:

Harmoniske – Dette er interferens, der går tilbage gennem de elektriske ledninger og kan beskadige andre elektriske apparater.

Reduceret effektivitet – Inverterne er ikke så effektive, som du ville håbe, og kan derfor ende med at spilde elektricitet.Dette er en af ​​grundene til, at luftvarmepumper er lidt mindre effektive end jordvarmeanlæg.

Den anden løsning er at installere en enfaset motor koblet med en elektronisk begrænser, der reducerer startstrømmen til et overskueligt niveau.Denne strøm vil dog ikke være så håndterbar, som når man bruger en opfinder, fordi den elektroniske begrænser ikke er forbundet med kredsløbet, når kompressoren starter.

Alligevel vil tabet af effektivitet og harmoniske problemer ikke være et problem med dette system.

Med det i tankerne er her en enfaset vs trefaset varmepumpe guide:


Trefaset varmepumpe


Så hvad er en trefaset varmepumpe?Med denne enhed får du en trefaset elforsyning.Så hvis du har en sådan enhed derhjemme, har ejendommen tre elektriske ledninger forbundet til denne maskine, og belastningen er ligeligt fordelt mellem alle tre ledninger.

På den anden side, for en enfaset enhed, kører disse tre linjer skabt af kraftværkets turbine ikke i alle hjem.Alternativt forsynes forskellige boliger af en enkelt linje.For det meste betyder det et billigere system, færre installationsomkostninger og færre ledninger.På den anden side kan strømforsyningen være ubalanceret.

Af denne grund har de fleste lande brug for, at du informerer en netværksoperatør, før du installerer en varmepumpe, for at give dem tid til at vurdere strømforsyningen og efterspørgslen i din region.


Fordele ved trefasede varmepumper


Trefasede varmepumper har mange fordele, herunder;


Hurtig reaktion på det stadigt skiftende vejr


Disse enheder kan hurtigt reagere på det skiftende vejr, fordi den skiftende hastighed driver fremskynder opvarmningen eller afkølingen, når termostaten opfatter en massiv temperaturændring.Derudover involverer det ekstra- eller backupvarmesystemet, når det er nødvendigt, hvilket garanterer unødvendigt energiforbrug.


Fungerer ofte ved lave hastigheder


Det meste af tiden kører en trefaset enheds blæser og kompressor ved lave hastigheder for at opnå og opretholde den ønskede rumtemperatur.Dette reducerer den elektricitet, der bruges af enheden med to eller tre gange.

Desuden reducerer kørsel ved lavere hastigheder slid;derfor vil din maskine holde længere og have færre nedbrud og fejlfunktionsproblemer fra slidte komponenter.


Mindre strømforbrug, når du starter den


Et af de almindelige problemer med enfasede enheder er deres betydelige elektricitetsoptagelse, når du tænder dem.I nogle huse kræver enheden over 20 % af el-tavlens kapacitet.

Dette vil dog ikke være et problem med de trefasede varmepumper, da de ikke behøver meget strøm for at starte en konditionerings- eller opvarmningscyklus, hvilket reducerer dine elregninger.


Andre fordele


De arbejder på at øge effektiviteten, selv i de mest udfordrende faser af kommercielle omgivelser og tilbyder uovertruffen udførelse med hensyn til energieffektivitet.

Trefasede varmepumper er noget nemme at installere.Når det udføres af fagfolk, tager det lidt tid.

Kommercielle trefasede varmepumper leverer pålidelig energi og kræver minimal vedligeholdelse.

Sammenlignet med forældede versioner tilbyder disse maskiner fremragende sikkerhed, da de har de nyeste sikkerhedsfunktioner.


Enkeltfasede varmepumper


Enfasede varmepumper bruger én strømforsyningslinje.Dette begrænser den strøm, enheden kan generere til varmt vand til opvarmning.Traditionelle kedler har én energiforsyningskanal, som en olie- eller gasforsyning, der løber gennem ejendommen, hvis primære anvendelse er opvarmning.

De bruger normalt elektricitet til hovedkredsløbet, som symboliserer en lille elektrisk belastning.Motorerne skal konkurrere på kredsløbet med andre husholdningsapparater, små og store;Derfor skal du sikre dig, at efterspørgslen er begrænset for at sikre, at den ikke afbryder forsyningen til forskellige apparater.Det hjælper også med at forhindre, at hovedsikringen sprænges.


Fordele ved 1-fasede varmepumper


Billig


Enfasede enheder bruger én strømledning i stedet for tre, så du sparer penge på de nødvendige kabler.Derudover er disse enheder normalt billigere med hensyn til pris og installation.I betragtning af, at nogle af dem er kompakte, er installationen meget lettere.


Effektiv


Selvom enfasede enheder måske ikke er så effektive som trefasede varmepumper, vil de klare opgaven.På samme måde vil de reducere dine forsyningsregninger, men ikke så meget som en trefaset.


Forskellen mellem enkeltfasede og trefasede varmepumper


Der er åbenbart flere forskelle mellem disse enheder, og de er som følger:

Generelt har mere kompakte varmepumper normalt brug for en enfaset strømforsyning, mens de større modeller anvender en trefaset strømforsyning.Førstnævnte er tilgængelig op til cirka 35 kW.Men i fremtiden vil alle varmepumper være 3-fasede enheder.

Enfasede varmepumper bruger 220 til 240 volt og bruger et enkelt strømførende og et andet neutralt kabel.På den anden side bruger trefasede enheder 380 til 415 volt og inkluderer af og til tre strømførende kabler og en neutral ledning.

Den sidste forskel mellem disse to enheder er, at den ene er bygget til det europæiske marked og den anden til det britiske marked.


Ofte stillede spørgsmål


Hvordan kan jeg drage fordel af at købe en varmepumpe?


Da en varmepumpe kun bruger elektricitet til strøm i stedet for varmeproduktion, leverer den en utrolig høj virkningsgrad.Når man f.eks. anvender gammeldags resistiv elektrisk varme, er den producerede varme sammenlignelig med den anvendte elektricitet;så én varmeenhed for hver el-enhed er for den største effektivitet.

Når du har en varmepumpe, stiger denne hastighed markant, da den brugte elektricitet kun virker til at drive kondensatoren, kompressoren, fordamperen og pumpen til at koncentrere den omgivende varme og føre den til systemet lige ind i dit hjem.

Takket være dette kan varmepumper, uanset om de er en- eller trefasede, tilbyde over tre varmeenheder for hver el-enhed, og dermed levere en effektivitetsgrad på 300 %.Dette betyder, at du reducerer dine forbrugsregninger derhjemme.

Generelt er varmepumper billige i drift, hvilket reducerer din elregning med over 50 USD om måneden pr. enhed, der er kontinuerligt i drift.Yderligere, hvis du bruger en varmepumpe og et andet varmesystem som el, gas eller olie, sparer du noget mere ved at bruge pumpen til at balancere den primære brændstofudnyttelse.

For eksempel kan én maskine kompensere for cirka 300 oliegallon i et lille hjem og spare penge på dyre fossile brændstoffer.Varmepumper vil også være praktiske på denne måde for at mindske dit CO2-fodaftryk.


Hvordan vil en varmepumpe reducere mine el- og varmeregninger?

Hver enkelt varmepumpe, der bruges dagligt, vil øge din elregning med op til $100 om måneden.Ikke desto mindre vil en varmepumpe reducere brændselsudgifterne til opvarmning.For eksempel, i et gennemsnitligt hjem, der bruger 800 liter olie årligt, kan en varmepumpe reducere olieforbruget med omkring 300 liter.

Hvis olie sælges til $2,70 per gallon, ville prisen være $28 per million BTU.For en tilsvarende mængde varme, en million BTU, fra en enhed med den almindelige 14,5 cent pr. kWh-sats, ville det koste omkring 14,70.Det betyder at have en varmepumpe som varmekilde til din husstand er det samme som at opvarme den med olie for 1,40 USD pr. gallon, hvilket svarer til 48 % mindre.


Hvilke fordele ved at bruge en varmepumpe med solenergi?


Solenergi er bedre end at stole på elnettet til at drive din varmepumpe.Når solen står op i løbet af dagen, vil solpanelerne absorbere solenergi og omdanne den til elektricitet derhjemme.

I mange husstande krediteres strøm, der produceres af en enhed, der ikke bruges i huset, til elregningen og bruges derefter til at betale din elregning.Da en varmepumpe er afhængig af elektricitet, og når du bruger solpaneler som strømkilde til din varmepumpe, vil du opvarme din husstand med cirka 9 øre pr. kWh.

Dette er bedre end de 14,5 cent pr. kWh uden solpanelerne, hvilket reducerer din varmepumpes driftsomkostninger markant med 400 % årligt.


Enkeltfasede og trefasede varmepumper er ret forskellige, og de har hver deres fordele og ulemper.Afhængigt af sæsonen vil de dog reducere dine elregninger og hjælpe med at holde dit hjem varmt eller køligt.

Forhåbentlig har denne guide hjulpet dig med bedre at skelne mellem disse to typer varmepumper.Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Professionel varmepumpeproducent siden 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Kontakt SPRSUN. 7/24 Support. Vi svare med det samme!

Tel: 0086-20-82181867
Mobil: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692