Home / Heat Pump Blog / Branche nyheder / Industry News / Luft-til-vand vs. luft-til-luft varmepumper: Hvad er bedre?

Luft-til-vand vs. luft-til-luft varmepumper: Hvad er bedre?

Visninger:8     Forfatter:Site Editor     Publiceringstid: 2021-06-28      Oprindelse:Websted

Populariteten af vedvarende energikilder er steget markant de seneste par år. I øjeblikket er alternative energiteknologier kernen i vores daglige liv og er holdt op med bare at være videnskabeligt fagsprog for fremtiden.


Nu, på grund af den stigende accept af disse miljøvenlige energikilder, er producenter er kommet med mange løsninger, især varmepumper, som er en fremragende mulighed for opvarmning af boliger.


De tilbyder en af de billigste og mest energieffektive måder at afkøle og opvarme dit hjem på, især dem i miljøer med moderat køling og opvarmnings behov. De er også ideelle til eftermontering og nybyggeri. Så om det er et nyt hjem, en renovering af dit gamle varmeanlæg, eller du vil forbedre dit hjems energiproduktion, vil denne guide give et overblik over de to vigtigste typer af varmepumper, der hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning.  Når det er sagt, når valget står mellem luft til vand- og luft til luft-varmepumper, hvilken er så bedre?

 

Air-to-Air vs. Air-to-Water Heat Pumps: Which Is Better?


Luft-til-vand varmepumpesystem og dets funktioner:


Luft-til-vand varmepumper fungerer som vandopvarmning samt køling og opvarmning af luftsystemer. Dette giver mulighed for mindre apparater, hvilket resulterer i færre elektriske omkostninger. Men er de gavnlige, eller vil du være bedre stillet med at have et luft til luft-system?

 

Luft til vand-systemer fungerer ved at fange udendørs luft og omdanne den til vand, der kræves for at regulere dit hus- eller kontorforhold. De fleste af dem har en udendørs enhed placeret ved siden af huset og en indendørs enhed placeret inde huset.

 

En af de største fordele du får ved at benytte luft til vand-systemet er at du ikke behøver at installere et andet system til opvarmning af vand. I bund og grund vil det der sker være, at din luftpumpe genbruger varme inde i din luftpumpe til produktion af varmt vand. Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om høje energiregninger, fordi systemet udnytter et biprodukt af dets køling- og opvarmningsfunktioner til at producere varmt vand.

 

En anden fordel ved at have en luft til vand varmepumpe er, at det er en engangsinstallation, der reducerer dine drifts- og forsyningsomkostninger betydeligt sammenlignet med en traditionel varmepumpe eller varmtvandsbeholder.

 

Når det er sagt, er disse typer systemer udformet til at erstatte hele det centrale varmesystem; nogle hybridsystemer kan dog fungere i kombination med en kedel. Selvom det er muligt at bruge dine nuværende radiatorer, vil det også kræves at udskifte dem med gulvvarme eller med større versioner i de fleste tilfælde.

 

Dette skyldes, at de kun er effektive efter opvarmningsbehov ved lave temperaturer, som er designet til at levere varme over en stor overflade. På grund af disse ændringer og ekstra udstyrsomkostninger, er en luft til vand-pumpe ikke billig. Så hvis du moderniserer dine gamle energikilder, skal du måske genoverveje, men hvis du bygger en ny ejendom eller laver en omfattende renovering, det kan nedbringe installations- og driftsomkostningerne betydeligt.

 

Andre funktioner omfatter:

 • Lavere energiregninger, hvis du udskifter et gammelt elvarmesystem

 • Potentiel indkomst (nogle regeringer tilbyder et tilskud til vedvarende energi)

 • Opvarmer hjemmet og vandet

 • Lave vedligeholdelsesomkostninger

 • Let at installere

 • Skalerbar og kan designes til at arbejde sammen med andre relaterede systemer eller uafhængigt af samme.

Luft til luft-varmepumpesystem?

Luft til luft-varmepumpesystemer fungerer også ved at få varme fra udefra. Varmen forstærkes derefter af en kompressor og pumpes derefter ind i huset. Men i modsætning til luft til vand-systemer, hvor varme flyttes til centralvarmesystemet og derefter bliver fordelt gennem gulvvarme eller radiatorer, frigives varmluft direkte fra systemet med dette system.  

 

Med et luft til luft-system, skal du have kanaler rundt i dit hjem for at lade luft cirkulere. Kanalføring fungerer på samme måde som et gulvsystem eller en almindelig radiator.

 

Når det er sagt, er luft til luft-systemer betydeligt billigere. Det er muligt at installere en komplet enhed i et hus eller i en ejendom af gennemsnitlig størrelse, der opfylder al opvarmningsbehov for mindre end DKK14.000. Du behøver heller ikke foretage store ændringer i din ejendom, og installationen er normalt nem og hurtig.  

 

Disse enheder har også en bedre opvarmnings- og køleeffektivitet end luft til vand-enheder, og nogle enheder opnår op til 5,5. Der er også flere muligheder tilgængelige, lige fra centrale VRV / VRF-systemer, som kan levere opvarmning og køling, når det er nødvendigt.

 

Systemet kan arbejde sammen med andre eksisterende varmesystemer, hvilket betyder, at brugerne kan bruge det efter deres behov. Når du vurderer dit energiforbrug, er det let at finde ud af, hvilke tidspunkter systemet er mere effektivt til forskellige formål.

 

Når det er sagt, er der nogle også nogle ulemper, der følger med til anvendelse af luft til luft-varmepumper i modsætning til luft til vand-varmepumper. For eksempel skal du bruge et anden varmtvandsystem, da det ikke kan give varmt vand. Der vil også være behov for mere plads til indendørs enheder, uanset om du planlægger at placere dem i loftet eller på væggene.

 

Derudover producerer luft til luft-systemer også en anderledes type varme. Selvom de opvarmer huset hurtigere, vil der er altid en form for støj og lufttransport.  

 

Bemærkelsesværdige funktioner:


Luft til luft

 • Billigere at installere. Det afhænger af omkostningerne ved kanalføring.

 • Det kan bruges til både at køle og opvarme.

 • Opvarmer hurtigere end radiatorer og har robust konditionering af huset.Luft til vand

 • I nogle tilfælde er der mulighed for finansiering af vedvarende energi til at hjælpe med at dække installationen.

 • Det kan bruges som et centralvarmesystem såvel som varmt vand.

 • I de fleste tilfælde kan det forbindes med gulv varmeeller eksisterende radiatorer.Opsummering


Når alt kommer til alt, er den rigtige type varmepumpe op til din personlige præference. Driftsomkostningerne ved systemerne er næsten det samme. Dette skyldes hovedsageligt, at dine udgifter kan stige under bestemte forhold og derefter falde under andre forhold afhængigt af det system, du vælger.

 

Så hvis du mister en fordel, fordi du valgte et luft til luft- eller luft til vand-system, vil du få nogle fordele på en anden måde. Alt afhænger af, hvordan du vil bruge enheden.


Relaterende varmepumpe artikler

 • Why Does My Swimming Pool Heat Pump Freeze Up?

  2021-12-06

  During the winter season, some ice on your pool heat pump is a common occurrence. However, when the whole unit is covered in ice, there is a concern for worry as your device won't function well and might be at risk of getting damaged.This article focuses on people who want to use their pool heat pum læs mere
 • A Complete Guide: Air Source Heat Pump Costs

  2022-01-07

  Heat pumps have surprisingly become a ‘necessary’ appliance for their ability to offer a convenient and reliable energy source for anyone looking to warm their pools or stay warm indoors. If you want to invest in a heating or cooling unit, heat pumps are undoubtedly a suitable option to suit your ne læs mere
 • The Best Air Source Heat Pump Manufacturers of 2022

  2021-10-30

  Air source heat pumps are a highly efficient and renewable heating solution for many property owners. These valuable appliances help save money on energy bills, have a low carbon footprint, have a high Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), can be utilized for heating and cooling, have low main læs mere
 • Why choose an inverter heat pump to heat your pool?

  2021-11-30

  It's frustrating and uncomfortable to swim while the weather is a bit cold. With the weather shifts, temperatures can drop substantially, especially during cloudy days or winter. A significant drop in temperature can render a pool useless. About 90 % of pools in the U.S. are used two to three times læs mere

Recommended Heat Pump Products

Luft kilde Monoblok varmepumper til varmt vand/husopvarmning

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Professionel varmepumpeproducent siden 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Kontakt SPRSUN. 7/24 Support. Vi svare med det samme!

Tel: 0086-20-82181867
Mobil: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692

Populær navigation