NEWS

En komplet vejledning: Luftkildevarmepumpeomkostninger

Visninger:0     Forfatter:Site Editor     Publiceringstid: 2022-01-07      Oprindelse:Websted

Varmepumper er overraskende blevet et 'nødvendigt' apparat for deres evne til at tilbyde en bekvem og pålidelig energikilde til alle, der ønsker at opvarme deres pools eller holde sig varme indendørs.Ønsker du at investere i en varme- eller køleenhed, er varmepumper uden tvivl en passende mulighed, der passer til dine behov.Disse enheder er både omkostningseffektive og alsidige.Men præcis hvor meget koster luftvarmepumper?

I gennemsnit koster det omkring $3.500 - $18.975 at installere en varmepumpe fuldt ud.Prisen afhænger dog af flere faktorer som f.eks. byggepladsens størrelse og varierer afhængigt af, hvordan du vælger at installere dem.

I dette indlæg har vi afsløret, hvordan luftvarmepumper fungerer, hvordan de kontrasterer og sammenligner med andre varmesystemer, og hvor meget de koster.

Denne vejledning indeholder enkle trin til at beregne den gennemsnitlige pris for en luftkildepumpe og installere den, for at sikre, at den fungerer korrekt.Her er, hvad du vil lære om disse kulstoffattige opvarmningsalternativer.


en-komplet-guide-luftkilde-varmepumpe-omkostninger


Hvad er en luftvarmepumpe?


Luftvarmepumper tilbyder effektive køle- og varmeløsninger til dine lokaler under alle klimatiske forhold.Disse varmepumper er unikke kulstoffattige teknologier, der omdanner solenergi fra solstråler (udendørs luft) til elektricitet, der bruges til daglige opvarmning af boliger.

Indenlandske ASHP-enheder er blandt de mest omkostnings- og energieffektive varmeløsninger og tilbyder nogle af de billigste luftvarmepumper på markedet.Faktisk repræsenterer luftvarmepumper ifølge statistikker i Storbritannien næsten 90 % af de samlede varmepumpeenheder, der sælges til husholdningsbrug.Det Forenede Kongerige er blandt de største markeder for luftkildepumper, da regeringen søger at nå Net Zero Target-målet inden 2050.

Den seneste rapport fra Det Internationale Energiagentur insisterer på, at deres mål er at sikre, at der ikke sælges nye gaskedler efter 2025 for at sikre, at Net Zero-målet nås inden 2050. Ideelt set tilbyder brugen af ​​disse pumper en bekvem, kulstoffattig og pris- effektivt alternativ til boligopvarmningsbehov snart.


Hvordan virker de?


ASHP'er er ideelt kulstoffattige varmeenheder, der udnytter den omgivende luft til at generere varme til dine lokaler.De er anvendelige til både rum- og varmtvandsopvarmning.

Disse enheder fungerer ved at absorbere varme udefra og absorbere luften i en sløjfe med specifik kølevæske.Efter at have udtrukket varmen til luften, passerer den hen over en kompressor, hvor den komprimeres, hvilket resulterer i højere temperaturer.

Desuden har luftkildepumperne en særskilt varmeveksler, der overfører varmen gennem rør og distribuerer den til de nødvendige steder som gulvvarmesystemer, radiatorer, klimaanlæg og varmtvandskredsløb i dine lokaler.


Typer af luftvarmepumper


Markedet har hovedsageligt to typer varmepumper:

Funktionaliteten af ​​begge enheder afhænger af, hvilken type varmepumpe du bruger.

Luft til luft varmepumpe

Disse pumper genererer normalt energi ved at flytte luft fra et sted til et andet, en proces, der kræver elektricitet.I varme årstider udvinder pumpen varme indefra og frigiver derefter den varme luft udenfor, hvilket sikrer, at indersiden af ​​dine lokaler forbliver køligere.Som sådan fungerer disse pumper som klimaanlæg.

Ideelt set tilbyder disse varmepumper kun rumopvarmning, men når du kombinerer dem med andre typer varmesystemer, såsom kedler, kan den genererede varme efterfølgende opvarme vand.

Luft til vand varmepumpe

Alternativt kan disse pumper tilbyde både vand- og rumvarme, hvilket gør dem til en mere alsidig type varmepumpe.Generelt opererer de ved hjælp af unik hydronisk teknologi og fungerer som kedler, hvor formålet er at tilbyde et hjem både varmt vand og rumopvarmning.


Hvad er forskellen mellem luft til luft vs luft- og vandvarmepumper?


Da der findes to typer luftkildepumper, er det kritiske spørgsmål, hvilken der er den mest passende løsning til dine behov.Begge enheder trækker varme fra ekstern omgivende luft ved hjælp af udendørs varmepumpeenheder.På trods af at de lyder ens, er disse forskellige behovspakker for vand og rumvarme.

Begge muligheder bruger elektrisk strøm til optimal drift, men er relativt mere energieffektive end traditionelle varmeenheder.Luft til luft enheder er populært brugt som klimaanlæg.Derimod fungerer sidstnævnte (luft til vand-enheder) godt til vand- og rumopvarmning gennem gulvvarme og radiatorer.

Ikke desto mindre er luft til luft enheder billigere at installere end luft til vand enheder.

Fordele og ulemper


Der er adskillige fordele og mangler ved at bruge luftkildepumper, og det er vigtigt at sætte dig ind i hver af dem, før du investerer.

Fordele:

 • Nem installationsproces

 • Rationelle kapitalomkostninger

 • Høj effektivitet - med en almindelig CoP på 3,2 i gennemsnit yder disse enheder effektivt uden energispild.

 • Lave driftsomkostninger;resulterer i lavere energiomkostninger

 • Renewable Heat Incentive berettigelse

Ulemper

 • Udendørs fans kan være noget støjende

 • Kondenseret luft kan generere vand, som kan fryse ved relativt lave temperaturer og efterfølgende afbryde den korrekte varmestrøm.

 • Lavere maksimal vandtemperatur sammenlignet med traditionelle varmeenheder


Hvilken størrelse ASHP har du brug for?


Det størrelsen på den passende luftkildepumpe egnet til dine behov afhænger af størrelsen af ​​den lokal eller det rum, der har brug for opvarmning eller afkøling.Ideelt set skal du installere en passende luftvarmeenhed med kapacitet til at opretholde dit huss temperatur effektivt.For eksempel vil et 400 kvadratmeter stort rum, der har behov for opvarmning eller afkøling, kræve en ASHP-enhed med mindst en 9000 BTU-rating.

Det underliggende koncept er, at jo større plads, jo mere skal BTU'erne tilbyde tilstrækkelig varme- eller køleeffekt.


Hhvor meget koster luftvarmepumper?


De samlede omkostninger for en standard luftvarmepumpe ligger mellem £1.500 til 18.000.Typisk eksisterer denne betydelige prisforskel, fordi markedet har forskellige mærker, typer ASHP'er (luft til vand og luft til luft), forskellige størrelser og varierende ydeevnestyrker, som alle bidrager til de forskellige prismuligheder.

Luftkilde varmepumpe omkostninger

ASHP System Gennemsnitspris

 1. Luft til luft pumpe 1.500 kr - 3.500 kr

 2. Luft til vand pumpe £8.000 - £18.000

Ovenstående priser er omfattende skøn over installationsomkostninger baseret på de aktuelle takster.For mere præcise priser kan du indhente tilbud fra forskellige installatører.

Når du investerer i varmepumper, skal du overveje installationsomkostninger og potentielle udgifter til boligændring.Som tidligere nævnt varierer de samlede indkøbs- og installationsomkostninger afhængigt af flere faktorer, herunder din enheds mærke, størrelse og model.

Udover selve enheden har du måske også brug for flere nye komponenter som et varmefordelingssystem (gulvvarme eller mere overdimensionerede radiatorer), rør og måske endda varmtvandsbeholdere.

Gulvvarme og større radiatorer er nødvendige, da varmepumper opvarmer vand til relativt lavere temperaturer end kedler, og derfor er større overflader nødvendige for at levere tilstrækkelig varme.

Flere andre faktorer, der bestemmer de samlede installationsomkostninger for en luftvarmepumpe, omfatter:

 • Bolig/lokale størrelse

 • Isoleringen i dit hjem

 • Varmepumpemærket

 • Størrelsen på din varmepumpe

 • Varmepumpens effektivitet/ydelse


Her er et eksempel på de samlede omkostninger for en varmepumpeenhed og dens tilbehør:


Enhed Potentielle omkostninger

 1. ASHP £4.000 – £9.000

 2. Nye radiatorer £65 – £300/radiator

 3. Gulvvarme £75 – £100/meter

 4. Varmtvandsbeholder 450 kr – 1.000 kr


Installationsomkostninger: Hvor meget koster en ASHP at installere?


De samlede installationsomkostninger for standard ASHP-enheder varierer afhængigt af dit eksisterende varmesystem.Hvor der er behov for yderligere arbejde, såsom installation af gulvvarme og nye radiatorer, vil du få højere installationsomkostninger.Typisk kan du forvente at bruge ekstra £2.000 - £4.000 til komplet installation.

Installatører tilbyder dig tilbud, der er inklusive samlede omkostninger som ekstra arbejde og lønomkostninger.For eksempel vil mange installatører opkræve dig alt fra $60-$150 per time for arbejdsomkostninger.Dette afhænger dog normalt af det samlede antal entreprenører, der er nødvendige for at færdiggøre jobbet, ud over den konkurrencedygtige prisstandard for lokale HVAC-entreprenører i din lokalitet.

Luftvarmepumpenheder er nemme at installere.Installationsprocessen kan tage op til 20 timer (nye systemer med kanalsystemer).Det kan dog tage relativt kortere installationstid at udføre en udskiftning eller en varmepumpereparation.


Har luftvarmepumper nogen driftsomkostninger?


Luftvarmepumpeenheder fungerer på en lille elektrisk strøm.Ideelt set er elektricitet blandt de dyreste brændstoftyper med 14,4p/kWh, især når gas koster omkring 4,17p/kWh.Ikke desto mindre, da disse enheder kan omdanne en elektrisk energienhed til 2-4 gange så meget (varme) energi, vil hver termisk kWh varme en varmepumpe producerer med 4 CoP koste omkring 3,6p/kWh.

Et typisk britisk hjem kræver omkring 12.000 kWh i varme årligt.For hver 1 kWh el huset bruger, kan luftpumper generere omkring 3 kWh varme.Dette betyder i bund og grund, at varmepumper bruger omkring 4.000 kWh elektricitet til tilstrækkeligt at generere 12.000 kWh til et typisk hjem.I betragtning af, at den gennemsnitlige elpris er omkring 14p/kWh, er de årlige varmeomkostninger cirka 560 £.

Bemærk: det gennemsnitlige hjem kræver 12.000 kWh varme, som en ASHP kan generere for omkring 560 £ om året.

Generelt er det potentielt muligt, at omkostningerne til luftkildepumper vil reducere betydeligt afhængigt af ASHP'erne.

Luftkildepumper opvarmer normalt dine lokaler ved hjælp af en tilgængelig, pålidelig og vedvarende energikilde, dvs. solens varme.Pumpen kører dog på elektricitet for at generere den nødvendige varme.

Desuden er det værd at bemærke, at de samlede driftsomkostninger for varmepumpen kan stige, hvis de opvarmer et hus, der ikke har ordentlig isolering.Ideelt set genererer varmepumper varme til en relativt lavere temperatur end traditionelle kedler, hvilket gør tilstrækkelig isolering væsentligt afgørende.

Flere faktorer bestemmer varmepumpernes samlede driftsomkostninger, herunder:

 • Effektiviteten af ​​varmesystemet (CoP)

 • ASHP-systemets størrelse

 • RHI takster

 • Stuetemperatur

 • Isolering af dine lokaler

 • Energiomkostninger

Udover de få faktorer, der er nævnt ovenfor, bør du også bruge din varmepumpe effektivt for at forbedre dens effektivitet.Ligesom traditionelle kedler har alle varmepumper varmestyring, og justering af temperaturen til en lavere indstilling vil uden tvivl forbedre dine omkostningsbesparelser.

Du skal sikre dig, at du stoler på en professionel installatør, da de normalt vejleder dig om den mest effektive brug af varmestyringer under installationen.

Desuden kan du producere din vedvarende energi ved hjælp af standard solcellepaneler (PV) for at minimere driftsomkostningerne.Ideelt set konverterer solpaneler typisk solenergi til ren og gratis elektricitet, som du kan bruge til at pumpe din ASHP uden omkostninger!


Er luftvarmepumper praktiske?Og i hvilket omfang?


Som du ville forvente, er energipriserne forskellige - og vores energiforbrug og boliger varierer også.Derfor er det ret udfordrende at udvikle et præcist tal på den samlede mængde ressourcer, du kan spare ved at bruge ASHP'er årligt.Men baseret på nogle faktiske skøn over hele industrien kan vi skabe en omtrentlig oversigt over forventede besparelser ved brugen af ​​ASHP'er.

ASHP'er genererer normalt et betydeligt energieffektivt niveau kendt som CoP (ydelseskoefficient).Ideelt set er CoP den samlede energi, der produceres for hver kilowatt udnyttet strøm.Derfor, jo højere en enheds CoP er, jo mere effektiv, da du bruger relativt mindre elektricitet til at producere den nødvendige varme til dine lokaler.

Du skal bemærke, at luftkilde (varme) pumper har to unikke enheder til at referere til deres effektivitetsklassificeringer:

 • SPF (sæsonbestemt præstationsfaktor)

 • CoP (ydelseskoefficient)

Ideelt set repræsenterer disse mærker den samme energieffektivitet, der repræsenterer et mål for den samlede varme, der leveres af varmepumper for hver enhed elektricitet, der er nødvendig for at drive den.

I det væsentlige konverterer standard luftkildepumper hver kW (kilowatt) elektricitet til varme (3-4 kW).Dette resulterer i en tydelig virkningsgrad på mellem 300 og 400 % effektivitet - en moderat højere virkningsgrad end de 93 %, der genereres af standard kondenserende kedler, der arbejder med en virkningsgrad på 94 %.

SPF repræsenterer en måling af din varmepumpes effektivitet over et helt år.Denne vurdering er beregnet ved at dividere den samlede varmeydelse pr. år med det årlige el-indtag.

For at være berettiget til RHI (Renewable Heat Incentive) skal den luftkildepumpe, du køber, have en gennemsnitlig SPF på cirka 2,5.


Har luftvarmepumper nogen finansierings- eller tilskudsprogrammer?


Finansiering er tilgængelig for forskellige varmekildepumper og er inkluderet i RHI.I Storbritannien, for eksempel, betaler dette regeringsprogram husejere for hver vedvarende mængde energi, de producerer.

RHI-betalinger leveres årligt, og for de største varmesystemer kan du samle så meget som £1.300 om året.Hvad mere er, vil den britiske regering også tilbyde brugere op til £5.000 til at installere luftvarmepumper fra og med 2022.

Ifølge flere estimater kan du potentielt rejse omkring £4.000-£24.000 i betalinger, der strækker sig over syv år gennem RHI betalingsmuligheder.Derfor, uden overhovedet at overveje de ressourcer, du sparer på standard varmeregninger, er dette incitament nok til at hjælpe dig med at få en ny og moderne luftkildevarmeenhed i den nuværende indstilling.

Bemærk: RHI-betalingerne i det britiske incitamentsprogram går til maksimalt 30.000 kWh.Derfor skal du ikke forvente yderligere betalinger - især hvis din enhed producerer ud over dette mærke!


Har luftvarmepumper (ASHP'er) vedligeholdelsesomkostninger?


ASHP'er bruger moderne teknologi og har normalt et arbejdsliv på to årtier (20 år) eller mere.Men ligesom standardkedler skal du købe en konstant serviceret (professionel servicering) luftvarmeenhed - årligt (hvis du kan prale af en kompressor i dit hus, eller hvert andet år - for at sikre, at den stadig er fuldt funktionsdygtig. Ikke desto mindre er der flere ting du kan udføre individuelt:

 • Sørg for, at der er tilstrækkelig lufttilførsel.Typisk betyder det, at du jævnligt bør tjekke for affald eller blade i gitrene på din ventilator.Beskær også alle planter, der udvikler sig for tæt på dine enheder eller systemets rør.

 • I koldt vejr, såsom snedækket, bør du fjerne sne fra enheden og sikre, at isen ikke blokerer varmepumpens gitre.


Resumé


Selvom det er nemt at blive fristet og nøjes med den billigste pris for din luftvarmepumpeenhed, skal du huske, at 'billigt er dyrt uanset mærke eller installatør!Du skal ikke nøjes med en enhed eller en installatør, blot fordi de tilbyder en fordelagtig pris.Da markedet stadig er en niche, er det vigtigt at sikre, at du vælger både den bedste enhed og en professionel installatør for at sikre korrekt installation og drift af enheden.

Luftvarmepumper er en innovativ, miljøvenlig og bekvem måde at sikre konstant opvarmning i dit hjem/forretning.De kommer med flere fordele og ulemper, som tidligere nævnt i dette indlæg.Med denne detaljerede prisguide kan du nu tage ud og vælge den bedste luftvarmepumpe til dine behov uden bekymringer.

God shopping!


Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Professionel varmepumpeproducent siden 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Kontakt SPRSUN. 7/24 Support. Vi svare med det samme!

Tel: 0086-20-82181867
Mobil: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692