NEWS

Er en varmepumpe et klimaanlæg?

Visninger:0     Forfatter:Site Editor     Publiceringstid: 2021-05-31      Oprindelse:Websted

Nej. Mens den i det væsentlige fungerer som et klimaanlæg, er en varmepumpe en alsidig og unik gadget med en ekstra funktion at prale af.Teknisk set spiller en varmepumpe en særlig rolle i at vende kolde dage, hvilket tillader opvarmning i stedet for at køle huset.

Det er dog ret almindeligt at forveksle et varmepumpesystem med en ovn eller et klimaanlæg, især hvis du ikke forstår det grundlæggende i, hvordan det fungerer.Vores næste afsnit fokuserer på at fastlægge det grundlæggende i et varmepumpesystem, at differentiere det fra et AC og fordelene ved et sådant system.Her er det væsentlige for at forstå et varmepumpesystem.


Er en varmepumpe et klimaanlæg?


Hvad er et varmepumpesystem?

Kort sagt, en varmepumpeanlæg er et VVS-udstyr, der giver dig varme- og kølebehov gennem mekanisk energi.Systemet bruger elektricitet til at overføre varme fra et ideelt rum som udendørs til dit varme hus i varmesæsonen med en varmepumpe.

Det omvendte sker for kølesæsonen, hvor varmepumpen nu arbejder på at fjerne varme fra dit kølige indendørs til det varme udendørs.Dette opsummerer en varmepumpe som et system, der flytter varme mellem rum i stedet for at generere den, hvilket giver fremragende plads og energieffektivitet.

Et varmepumpesystem består af forskellige komponenter, der hjælper med at opnå varmeoverførselsprincippet i brug.Især består systemet af to dele, et opdelt design med en indendørs luftstyringshåndtering og en udendørsenhed.Ud over dette omfatter komponenterne, der også fungerer i et varmepumpesystem:

 • Luftkanaler tillader strømning af både varm og kold luft gennem rummene

 • Kompressorsystemer til at flytte kølemidlet gennem hele varmepumpen

 • Varmestrips for ekstra varmeproduktion på kolde dage

 • Spoler (kondensator- og fordamperspiral) til at opvarme og afkøle luften gennem systemet

 • En vendeventil, som afleder kølemiddelstrømmen

 • Kølemiddelledninger til at overføre kølemidlet til udendørs og indendørs komponenter

Vendeventilen forbliver en af ​​de mest kritiske komponenter, i betragtning af at funktionen tillader varmepumpen at absorbere energi udefra og derefter frigive den indendørs.

Varmepumpe vs. AC

Under mange omstændigheder fungerer en varmepumpe på samme måde som konventionelle klimaanlæg.Dette er dog kun i køletilstand, at en varmepumpe fungerer som et klimaanlæg, da de deler kølekredsløbet med lukket kredsløb på begge systemer.Især når det er varmt udenfor er når et klimaanlæg og en luft til vand varmepumpe vil bruge den nøjagtige mekanisme til at pumpe kølig luft til dit indendørs.Dette fælles princip fungerer for at holde dig kølig i begge systemer ved hjælp af følgende køleproces.

 1. Varm luft eller varme fra indendørs trækkes og absorberes ind i kanalerne gennem en motoriseret ventilator.

 2. Den varme luft blæses hen over fordamperspolen for at ændre dens temperatur.Her strømmer kølemiddelvæsken ind i den indendørs fordamperspiral og omdannes til gas efter at have absorberet varmen fra luften.

 3. Den afkølede luft strømmer gennem de forbindende kanaler ind i ventilationsåbningerne, cirkulerer i hele dit indendørs, hvilket sænker temperaturen.

 4. I mellemtiden bliver kølemidlet (nu gas) pumpet ind i den udendørs kondensatorspole, og skifter tilbage til væske efter at have opgivet varmen.

 5. Kompressorpumpen ændrer derefter kølemidlets tryk for at tillade dets pumpning gennem de to spoler.

 6. Processen gentager cyklussen indtil en optimal temperatur eller indstillingspunktet for din varmepumpe eller klimaanlægstermostat.

Hvad er den største forskel mellem en varmepumpe og et klimaanlæg?

Mekanisme

Der er ingen tvivl om, at den væsentlige forskel mellem disse to systemer forbliver varmepumpens evne til at vende luftstrømmens retning og ændre effekten.Ved hjælp af vendeventilen arbejder varmepumpen med at opvarme dig indendørs og hæve temperaturen med vendeventilen til stede i kompressoren.Denne funktion er ikke til stede i AC-enheder, der er afhængige af en anden elektrisk resistent varmestrimmelmekanisme inde i den indvendige luftbeholder.Andre AC-enheder bruger endda et gasovnsystem til at opbygge varme, når de distribueres ind i det indre.

Omkostninger

En varmepumpe forbliver den dyre løsning for de to, i betragtning af at du betaler ekstra for hele installationen af ​​enheden.Dette husker på, at der er en indendørs og udendørs enhed med varmepumpe, som kommer med en mere forudgående installations- og vedligeholdelsesomkostning.Alligevel afhænger omkostningerne af den VVS-forhandler, du arbejder med, som kan hjælpe med at bestemme hele budgettet.

Levetid

For ethvert HVAC-system er systemets levetid altid en vigtig faktor i betragtning af de variabler, der altid spiller ind.Eksempelvis forventes AC-enheder at holde længere i forhold til varmepumper, da sidstnævnte altid er i brug og pumper og køler indendørs året rundt.Men en AC-enhed, der forventes at holde i gennemsnit ikke mindre end 15 år, kan meget vel ende med ikke at nå sit potentiale på grund af elementer som energiforbrug, dårlig vedligeholdelse eller endnu mere luftfugtighed.

Energieffektivitet

Varmepumpesystemer, der bruger elektricitet, tilbyder en af ​​de bedste energieffektive opvarmninger til alle indendørs i moderat kolde områder.Dette sammenlignes med et varmepumpesystem, der bruger brændstofkilder til opvarmning som olie, propan eller naturgas til at drive HVAC'en under sådanne kolde forhold.

For eksempel betyder temperaturer, der falder til under frysepunkterne, at varmepumpen bruger mere energi til at køre og fungere, hvilket reducerer HVAC's effektivitet og øger elregningen.Men du kan løse problemer med energieffektivitet med et hybridvarmesystem, der kombinerer et elektrisk system og en ovn for optimal ydeevne hele året rundt.

Har jeg en varmepumpe eller klimaanlæg?

Dit bedste bud på at identificere dit HVAC-system kontrollerer producentens mærkning på enheden eller emballagen.Detaljer såsom et enheds- eller komponentnummer kan hjælpe med at lære mere om systemet.Endnu bedre, en internetsøgning af modellens detaljer kan vise en hel masse mere information.Hvis ikke, kan du stadig vælge at kontakte din professionelle HVAC-forhandler eller producenten for præcise ekspertoplysninger.


Også af interesse:
Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Professionel varmepumpeproducent siden 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Kontakt SPRSUN. 7/24 Support. Vi svare med det samme!

Tel: 0086-20-82181867
Mobil: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692